Jump to content

Az önbizalomnövelés ötparancsolata

2020. 08. 10. 09:05

Egyik pillanatról a másikra is odavész a csodálatos magabiztosság és a védőpajzsot nyújtó önbizalom, nem kellenek hozzá évek. Egy jókor időzített mondat, egy elgondolkodtató szó és máris csíráznak az agyban az önbizalomölő gondolatok.

Az egészséges önbizalom szükséges ahhoz, hogy túléljük a mindennapi kihívásokat, és este jó érzéssel gondoljunk vissza a napunkra. Ráadásul az a kulcsa annak, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Jó hír viszont, hogy ahogy lerombolni úgy fejleszteni is lehet, egészen egyszerűen.

Az vagy, amit elhiszel

Az ismert közmondás egy kicsit átfogalmazva is megállja a helyét ugyanis minél többször ismételgetsz egy dolgot annál, inkább megmarad a fejedben, nem igaz? Gondolj csak vissza az iskolás évekre, minél többször mondtad fel magadnak a leckét, annál jobban tudtad. Így van ez az önértékeléssel is. Ha minden nap elhiszed a fejedben kavargó negatív dolgokat, egy idő után azon veszed észre magad, hogy a szerint viselkedsz. Próbáld ki fordítva. Kezdj el jó gondolatokat táplálni az agyadba magadról és meglátod, hogy máshogy szemléled majd a világot.

Figyelj a ruhádra

Nem a ruha teszi az embert, vagy egy kicsit mégis? Számos tanulmány számolt be arról, hogy az öltözködésünk, kinézetünk befolyással van a teljesítményünkre és önbizalmunkra is. Öltözz a sikerhez és öltözz magadhoz, úgy ahogy neked kényelmes.

Emlékezz

A régebbi sikerek felidézése sokat segíthet az önértékelés és önbizalom növelésén. Ha tudod, hogy egyszer már sikerült, az erőt ad és önbizalmat, hogy most is menni fog.

Testtartás

Ha hiszed, ha nem a testtartásod igenis hatással van a viselkedésedre és a sikereidre. Az egyenes testtartás segíti, hogy erősnek és határozottnak érezd magad, így döntéseid is magabiztosabban hatnak majd.

Sportolj

Nem csak kimozgod magadból a stresszt, de látványos eredményeket is elérhetsz. Az izmos, karcsú test pedig mindig elégedettséggel tölti el az embert, főként ha azt magán csodálhatja.

Csak tedd félre a negatív gondolatokat, és lásd meg a benned rejlő csodát.

 

(Forrás: biokalauz.co.hu;tizeslista.co.hu | Kép: pixabay.com)