Jump to content

Fürdőben tárolni tilos! 5 dolog, aminek a lakás egyén zugaiban a helye

2020. 07. 06. 14:00

A fürdőszoba a reggeli készülődés során pontosan olyan kitüntetett figyelemben részerül, mint például a konyha vagy a ruhásszekrény. Utóbb két dolognál egyértelmű, hogy mi illendő és mi nem, már ami a tárolást illeti, ám a fürdőnél sokan hadilábon állnak. Bizony vannak olyan termékek, amelyeket gyorsan száműzni kéne onnan, már csak a saját érdekünkből is.

Ennek ellenére, mégis ugyan úgy ott trónolnak a dolgok. Persze nem dacból vagy konokságból hagyjuk ott őket, hanem egyszerűen csak azért, mert arról nem szól a fáma, hogy mi nem való a fürdőszobainak tűnő dolgok közül a helyiségbe.

Gyógyszerek

Az amerikai filmek egyik kedvelt jelenete, amikor a fürdőszobai tükrös szekrényt felnyitva egy patikát megszégyenítő pirulamennyiség tárul fel, ám ha a valóságban is ott tartanánk a gyógyszereket, pórul járnánk.

A huzamosabb ideig fürdőszobában tárolt gyógyszerek hatóanyagtartalma a pára miatt ugyanis csökken, sőt a dobozon feltüntetett szavatossági idő előtt lejárnak. Fogamzásgátló tablettát például semmi szín alatt ne tarts a fürdőben, sőt lehetőleg az összes pirulának keress száraz, hűvös helyet!

Óvszer

Ha már az előbb a fogamzásgátlóval példálóztunk, akkor érdemes kitérni az óvszerre is, aminek hatékonyságát szintén befolyásolja és rontja a nedves környezet és a váltakozó hőmérséklet, páratartalom. Ez esetben is a hűvös, száraz hely a legalkalmasabb a tárolásra.

Parfüm

Gyakorlatilag mindenki fürdőjében megtalálható, mert egyszerűen oda való. Vagy mégsem? A prevention.com szerint a pára és gőz elegye miatt a parfümnek megváltozhat az illata. Persze nem egyik napról a másikra, de hónapok leforgása alatt van rá esély. A nagyon drága, csak alkalomra használt parfümök pedig váratnak annyit magukra, így érdemesebb az illatszereket máshol tárolni.

Sminkcuccok

Nem beszélve arról, hogy hamarabb tönkre mennek és a megszokott hatékonysággal ellentétben használhatatlanná válnak, a baktériumok is előszeretettel tanyáznak rajtuk. A fürdő a bacik és fertőzések melegágya, köszönhetően az állandóan nedves és párás környezetnek. A smink cuccok, mint például ecsetek, szivacsok pedig kedvelt búvóhelyük.

Borotva

Penge, víz, gőz. Kell ezt tovább ragozni? A borotvapengék semmi perc alatt berozsdásodnak a fürdőszobában, ha nem megfelelően tároljuk őket. A megfelelő tárolás alatt is nem a kád szárazabb oldalát kell érteni, hanem légmentesen záródó műanyagtasakot vagy borotvatartót. Ha ez nincs meg, akkor búcsút inthetünk az egészséges borotvának.

(Forrás: tizeslista.co.hu | Kép: pixabay.com)