Jump to content

Öt szokás, ami a sikeres emberek napi rutinja - 2.rész

2020. 07. 03. 14:37

Felgyorsult, agyagiassá világunkban mindenki ugyan azt hajszolja. Azt az egy dolgot, ami a közvélekedés szerint az elismerés forrása: a siker. Ám valójában a siker túlmutat a közvélekedés általi bekategorizáláson, és a materiális dolgoknál jóval többet ad, magabiztosságot, önbizalmat, flow élményt. De vajon milyen út vezet el a nagybetűs siker kapujába?

Inspiratív környezet

Akár hiszed, akár nem a környezet hihetetlen módon befolyásolja a munkakedvet, a kreativitást, és a produktivitást is. A szürke, lehangoló, unalmas enteriőr hosszú távon elszívja az ötleteket. A színeknek nagy befolyással vannak a pszichére, ezért rendkívül fontos, hogy melyek vesznek körül.

A szürke irodát a zöld növények komfortosabbá, inspirálóbbá, a vidám színek ösztönzővé teszik. Főleg a lila szín hat a kreatív elmére, ami magabiztosságot és erőt sugároz, ugyanakkor nyugtató hatású.

Alvás

Soha, de soha nem szabad éjszakába nyúlóan dolgozni. Akármennyire fontos a feladata, akármennyire nem hagy nyugodni, tilos éjszaka munkába állni. Egyszerűen azért, mert egy idő után elmossa a pihenés-munka közti határt, így a lefekvés, alvás helyett az agy egyből munkafunkcióra kapcsol, a nyugodt alvás kárára.

Sport

A legnagyobb merénylet, amit elkövethetünk magunk ellen, ha a hosszú munka nap után nem mozgunk. A tévé előtt tespedés, és a bőséges vacsora képe valószínűleg, első pillantásra vonzóbbnak tűnik, de hidd el, nincs jobb annál, mint egy-másfél órás edzéssel levezetni a napi stresszt, és átélni a flow, mindent feltöltő élményét.

A siker az apróságokban rejlik, s nem mindig vezet egyenes út a ranglétra tetejéig, sőt olykor a legfurcsább szokások és rutinfeladatok jelentik a belépőt.

(Forrás: tizeslista.co.hu | Kép: pixabay.com)