Jump to content

5 gyakorlati megoldás, hogy a pénzspórolás játszi könnyedséggel menjen

2020. 03. 16. 14:30

A feltörhető perselyek ideje lejárt, és az aprós befőttes üveget is nyugodtan kifoszthatod, mert ennél vannak hatékonyabb pénzspórolási tippek a világon.

Talán fel sem tűnik, de a mindennapok során számtalan helyen megkísérthet a felesleges pénzköltés szele. Így érdemes a legelejéről indulni, és odafigyelni arra, hogy a bevásárláskor mire szórjuk a forintot.

Érdemes a bevásárlás előtt listát készíteni. Ez nem csak azért jó, mert biztosan nem felejtünk el semmit, hanem azért is, mert bebiztosítjuk magunkat költekezési szempontból. Azaz, egy kis akaraterővel és a lista mindenhatóságával, nem fog felesleges dolog kerülni a kosárba, ami csak a pénzt viszi, de haszna nincs.

A vásárlás határmezsgyéjén haladva, ha online vásárolsz, általában több akcióval találkozhatsz, sőt a webes vásárlók alapból több kedvezményt kapnak, illetve időt spórolsz meg magadnak az oda-és visszaúttal.

Az otthoni energiafelhasználással is komoly forintokat takaríthatsz meg. Az energiatakarékos izzó jó barátaiddá válhatnak, de a stand by állapot helyett teljes kikapcsolással is összehaverkodhatsz, mert hosszú távon csak a pénztárcád bővüléséhez járulnak hozzá.

Ha már otthon, akkor az étkezésen is lehet egy kicsit spórolni. Például, ha nem a munkahelyeden vásárolsz ebédet és reggelit minden nap, hanem mondjuk otthonról viszed, heti szinten öt-hét ezer forintot tarthatsz meg a zsebedben.

Az ultimate spórolási tipp pedig a legkézenfekvőbb: ne tarts magadnál túl sok készpénzt. Ha kártyával fizetsz, használt két kártyát. Egy spórolósat, amihez sosem nyúlsz, illetve egy olyat, amivel a hétköznapi dolgokat fizetni tudod.

(Forrás: tizeslista.co.hu | Kép: pixabay.com)