Jump to content

Éhségérzet csökkentő trükkök három felvonásban

2019. 11. 30. 09:05

Milyen hasznosak lettek volna eme praktikák a nyári diétaszezonban! No, de az évszak legújabb kihívása, a karácsony vészesen közeleg, így ha büntetlenül szeretnél falni bő egy hónap múlva, érdemes bevetned addig az alábbi négy trükköt, hogy leadj néhány kilót a zabaidőszak előtt.

Ahány diéta, annyi koplalás. Sajnos ez a baj a keretek közé szorított étkezéssel: az ember állandóan éhes. Ha pedig a gyomor egyszer jelzi, hogy elérkezett az idő az evésre, akkor ember legyen a talpán, aki nemet tud mondani korgó pocakjának. Van azonban néhány fantasztikus trükk, amivel elhessegethető az éhségérzet, így a diéta betarthatóvá válik, aminek a mérleg és mi is örülünk a végén.

Elmehangolás

Nem egyszerű dolog, de megéri végigmenni a fázisokon. Először is nyugodtan engedjük meg magunknak, hogy éhesek legyük. Éljük át az éhség okozta összes érzést a rosszkedvtől az ingerlékenységen át a hisztiig mindet.

Hidd el, jobb technika elengedni és „átengedni” magunkon az éhségérzetet és a vele járó érzelmi hullámvasutat, mint állandóan arra koncentrálni, hogy féken tartsuk. Utóbbi azt eredményezi, hogy állandóan csak azon fog járni az eszünk, hogy nem ehetünk, míg az előbbi esetben, azaz az éhségérzet elfogadásával néhány perc alatt átvonulnak a sötét fellegek.

Minden érzés csupán néhány másodperc az agyban, ugyanis annyi ideig hatnak rá az érzést kiváltó vegyletek. Az hogy mennyi ideig tartjuk fent magát az érzést, az csak rajtunk múlik, és azon, hogy képesek vagyunk az adott dolgon felülkerekedni vagy sem. Az éhség, meglehet, hogy megmarad, viszont az érzet elfogadása, tudatosítása nyugodttá tesz, ami megkönnyíti a diétát.

Levest!

A szomjúságot és az éhséget könnyedén össze lehet téveszteni, főleg a diéta ideje alatt. Gyakorta, amikor elkezdünk vágyódni az étel után, valójában a szervezet csak szomjas. Így a hűtőfeltépő roham előtt, először fogyassz el egy jó nagy pohár vizet, vagy kalóriamentes innivalót, gyümölcslevet. Majd várj. Ha még mindig éhes vagy, akkor nincs mese irány a konyha, és jöhet a diétás kaja.

Viszont, ha még nincs itt az idő az evésre, akkor vesd be a levest! A leves pont annyira telít el, hogy kibírd míg „legálisan” ehetsz, viszont íze és aromája miatt elűzi az éhségérzetet ráadásul folyadékkal is felölti a szervezeted. Egyébként, ha végképp nem akarsz enni, igyál meg fél liter vizet, utána garantáltan nem leszel éhes.

BCCA aminosav

A testépítők étrendjében és az étrendkiegészítőkben gyakran felhasznált BCCA azaz Brainched-chain-amino-acids, az aminosavak egy csoportja. Általában húsokból és fehérjéből lehet pótolni kötött formában. Viszont, ha ezt az aminosavcsoportot kötetlen változatban fogyasztod, például táplálékkiegészítőként, akkor szinte bármennyit bevihetsz belőle, ami azonnal érezteti jótékony hatását.

Egyrészről kiváló zsírégetőtulajdonságúak, másrészről elnyomják az éhségérzetet, az által, hogy stabilizálják a vércukorszintet, harmadrészt sokkal több energiát biztosítanak az edzéshez, így a szokásos terhelést sokkal jobban fogod bírni.

A kötetlen formában a szervezetbe kerülő bcaa aminosavak közvetlenül a véráramba jutnak, így azonnal rendelkezésre állnak a szervezet építő folyamataihoz. Minden más aminosav alacsonyabb biológiai értékű, azaz a többi aminosav először a májba kerül, ahol különböző más anyagokká alakulnak.

Próbáld ki a fentieket, és garantáltan nem leszel éhes!

(Forrás: tizeslista.co.hu | Kép: pixabay.com)