Jump to content

7 mindannapi étel, ami lenullázza az energiaközpontot I.rész

2019. 08. 30. 20:05

A finom falatoknak általában pont fordítva kellene működniük, és kifogyhatatlan energiával kellene feltöltenie a szervezetet, ahelyett, hogy lefárassza azt. Ráadásul az arcon is meglátszik a dolog: fáradtabbnak, gyűröttebnek tűnik bizonyos ételek után, aminek egyetlen indoka van.

A tökéletes és üde reggeli külső nem a tincsenként belőtt hajjal, a fél kiló sminkkel vagy épp a legszebb ruhákkal kezdődik, de nem ám. A friss outfit a reggelivel indul, vagyis pontosabban azzal, hogy mi kerül a tányérra.

7 eledel, amitől fáradttá válik az arcod

Bizonyos tápanyagcsoportok és alapanyagok elváltozást okoznak a bőrön, mert a szervezet számára plusz terhet ró megmeszéstésük, és számos negatív hatással vannak rá. De lássuk, melyeket érdemes elkerülni, ha az üde megjelenést nem csak a sminknek vagy épp a reggeli borotválkozásnak akarjuk betudni.

Olajos ételek

Nem lehet lemondani róluk. Mindig szembe jönnek velünk az utcán és ráadásul még nagyon finomak is. Viszont ezek az ételek tele vannak transzzsírokkal, amelyek a szervezet és egyben a bőr legnagyobb ellenségei. Szűkítik az artériák falát, plusz kilóként jelentkezek, ezen kívül sápadt megjelenést kölcsönöznek a bőrnek.

Szerencsére a só, mint olyan a magyar konyhában mértékletesen van használva. Az EU-s átlagot nézve (annak ellenére, hogy mi magyarok is sok sót használunk), még mindig az ideális sófelhasználók mezőnyébe tartozunk. Ezt pedig jól is tesszük, mert a túlsózás könnyedén okoz szív-és érrendszeri problémákat, ezen kívül dehidratálja a szervezetet, aminek következtében kiszárítja a bőrt.

Alkohol

A hétvégék legjobb barátja az alkohol sem éppen bőr- és szervezetkímélő hatásától híres. Egyrészről mélyíti a ráncokat, fáradttá megviseltté, cserzetté változtatja az arcbőrt, másrészről pedig természetes ragyogását és rugalmasságát is nagyon lecsökkenti.

Felvágottak

A reggeli és vacsora szerves részét képzik, mégis ajánlatos velük óvatosan bánni, mert összetevőik bizonyos elemei olyan adalékanyagokat tartalmaznak, amelyek bőrgyulladást okozhatnak ezáltal fakóvá téve a bőrt.

 

(Forrás: tizeslista.co.hu | Kép: pixabay.com)