A túlzott pazarlás egyszer minden háztartásban felüti a fejét. Szinte észre sem vesszük, de a már megszáradt kiflit vagy a tésztamaradékot is automatikusan a kukába öntjük. Az újrahasznosítás lassan kimegy a divatból, ami az urbanista létforma következményeinek egyike. De ha már ne is világmegváltó szándékból szabnánk gátat a pazarlásnak, csupán pénztárcánk kímélése végett, akkor is van remény!
Íme a néhány tipp, amivel költséghatékonyabbá tehetjük mindennapjainkat:
- az élelmiszeripar folyamatos fejlesztéseket hajt végre annak érdekében, hogy a feldolgozott élelmiszerek minél hosszabb ideig eltarthatók legyenek. Vásárolj minőségi, tovább eltartható termékeket, amivel környezeted és pénztárcád is kíméled.
- használd ki a mélyhűtőt: a legtöbb alapanyag, el nem fogyasztott étel lefagyasztható. Gondolj erre a közeli lejáratú élelmiszerek esetén is, amelyeket így megmenthetsz a kukától
- sok élelmiszer a minőségmegőrzési idején túl rövidebb-hosszabb ideig is elfogyasztható
- az ételmaradékokból új ételeket varázsolhatsz, ehhez az interneten számos recept elérhető már
Előzmények itt.