Jump to content

7 dolog, amitől kevesebb dolog végzi a szemétben II.rész

2019. 03. 26. 14:40

Hazánkban évente két millió tonna maradék kerül a kukába. Ebből közel egy millió ember lakhatna jól, nem beszélve a pénztárcánkról, ami fellélegezne. Mit tegyünk, hogy elkerüljük a túlzott pazarlást?

A túlzott pazarlás egyszer minden háztartásban felüti a fejét. Szinte észre sem vesszük, de a már megszáradt kiflit vagy a tésztamaradékot is automatikusan a kukába öntjük. Az újrahasznosítás lassan kimegy a divatból, ami az urbanista létforma következményeinek egyike. De ha már ne is világmegváltó szándékból szabnánk gátat a pazarlásnak, csupán pénztárcánk kímélése végett, akkor is van remény!

Íme a néhány tipp, amivel költséghatékonyabbá tehetjük mindennapjainkat:

- az élelmiszeripar folyamatos fejlesztéseket hajt végre annak érdekében, hogy a feldolgozott élelmiszerek minél hosszabb ideig eltarthatók legyenek. Vásárolj minőségi, tovább eltartható termékeket, amivel környezeted és pénztárcád is kíméled.

- használd ki a mélyhűtőt: a legtöbb alapanyag, el nem fogyasztott étel lefagyasztható. Gondolj erre a közeli lejáratú élelmiszerek esetén is, amelyeket így megmenthetsz a kukától

- sok élelmiszer a minőségmegőrzési idején túl rövidebb-hosszabb ideig is elfogyasztható

- az ételmaradékokból új ételeket varázsolhatsz, ehhez az interneten számos recept elérhető már

Előzmények itt. 

(Forrás: tizeslista.co.hu | Kép: pixabay.com)