Jump to content

A hatosfogat, ami a szerelemnél is fontosabb a párkapcsolatban II.rész

2019. 01. 28. 20:00

A szerelem olykor nem elég, legyen bármennyire erős, sőt. Ha a legalapvetőbb dolog hiányoznak a kapcsolatból, még a regénybe illő l’amour is tiszavirágélet hosszra vannak datálva. Szerencsére a pszichológia nem hagyta parlagon eme szerelemnél is fontosabb erények feltérképzését. Lássuk hát.

 

Kommunikáció

A kommunikáció kulcsfontosságú minden összefüggésben. A határok felállítása, az érzelmek és szükségletek kifejezése, mind-mind csak beszélgetés útján lehetséges, akárcsak a másik legmélyebb megismerése is.

Évek múltával sem szabad megkopnia, nem hogy a párkapcsolat első időszakában.

Hűség

Hasonlatos a bizalomhoz. Ha nincs meg az elköteleződésre és hűségre való igény, a másikkal szembeni feltétlen bizalom, akkor minek van az ember egyáltalán kapcsolatban?

A hűség a többi értékhez hasonlóan a kapcsolatok építőelemeként működik. E nélkül az „alapanyag nélkül” a kapcsolat olyan, mint a ház téglák nélkül.

Függetlenség

Vannak olyan párok, akik enni, aludni, lélegezni is csak együtt tudnak, és ez teljesen rendben is van!

Ugyanakkor fontos az is, hogy időről-időre a felek töltsenek egy kis időt külön, még akkor is, ha hasonló hobbit űznek. Elvégre a saját magunkkal töltött idő, értékes, és szükség is van rá.

 

Előzmény ide kattintva!

(Forrás: tizeslista.co.hu | Kép: pixabay.com)