Jump to content

A házibuli szervezés 5 alapszabája

2018. 09. 09. 09:45

Házibulit rendezni mindenki tud. De vajon jó házibulit is? Ahol mindenki jól érzi magát, nincsenek kínos és kellemetlen pillanatok, és még az étel, vagy az ital se fogy el? Ha azon gondolkozol, hogy összehívod a haverokat egy felejthetetlen buliba, akkor a következő néhány tippet érdemes megfogadnod.

Válogasd meg, kit hívsz meg és kit nem

Egy buli lelke a társaság. Éppen ezért nem árt jól átgondolnod, hogy kiket hívsz meg, és kik azok, akikért inkább nem vállalsz felelősséget. Nincs annál kínosabb, mint amikor két haverod, akik egyébként ki nem állhatják egymást, egy fedél alá kerülnek, és érződik a feszkó. De arra is ügyelj, hogy ne hívd meg senkinek a volt barátját vagy barátnőjét, mert abból is adódhatnak kínos helyzetek. És ne feledd: csak annyi embert hívj meg, akik még kényelmesen elférnek nálad. Nyomorogni senki nem szeret, arról nem beszélve, hogy a táncnak is kell elegendő hely.

Egy jól összeállított playlist aranyat ér

Zene nélkül nem házibuli a házibuli. De azt tudd, hogy nem fogsz olyan muzsikát találni, ami mindenki ízlésének megfelel majd. Hogy mit tehetsz? Igyekezz úgy összeállítani a playlistet, hogy abban ne csak a te kedvenceid kapjanak helyet. Nem mindenki rajong például a reggae-ért vagy a nu metálért, így okosan válogass! Ha biztosra akarsz menni, kérd meg az egyik barátodat, akinek van már némi DJ-zési tapasztalata, hogy az este folyamán legyen ő a zenefelelős. Ráadásul így neked sem kell feszengeni egész este azt figyelve, hogy ki mennyire elégedett a felhozatallal.

Étel-ital: a lényeg, hogy ne fogyjon el

Mindig legyen egyértelmű, hogy az italt te állod, vagy mindenki magának gondoskodik róla. Szerencsésebb, ha az utóbbi mellett döntesz, így nem kell azt találgatnod, hogy vajon ki mit iszik. De még ebben az esetben is érdemes felkészülnöd némi tartalékkal, hogy még véletlenül se az vessen véget a bulinak, hogy elfogyott az ital. Jó tanács, hogyaz alkoholmentes innivalókat inkább szerezd be te, mert általában arról mindenki elfelejtkezik, de mégis mindig eljön az ideje.

Az étellel nem érdemes túl sokat bajlódnod, olyan egyszerű, közkedvelt ételeket válassz, amelyeket általában mindenki szeret. Pizza, popcorn, chips, mártogatós vagy szendvics, ezekkel biztosan nem lőhetsz mellé. Ha tudod, hogy lesz olyan vendég, akinek valamilyen ételallergiája van, akkor neki készülj külön harapnivalóval, egy jó házigazda ugyanis mindenre gondol.

Díszíts, de csak mértékkel

A kevesebb néha több – szól a közhely. Ha szeretnél egyéniséget adni a bulidnak, akkorbátran készíts a stílusodhoz vagy a parti tematikájához (már ha van) illő díszítőelemeket, de ne vidd túlzásba! A bulihangulatot pillanatok alatt le tudja lombozni, ha mindenki úgy érzi magát, mint elefánt a porcelánboltban. Ami viszont kellőképpen feltüzeli a kedélyeket, az a fények és a diszkógömb. Míg előbbit színes villanykörtével egyszerűen meg tudod oldani, addig utóbbit is beszerezheted már párezer forintos áron. A tánc is sokkal felszabadultabb, ha megvan hozzá a megfelelő hangulatvilágítás.

Jó szomszédi viszony

És végezetül ne feledkezz el a szomszédokról sem. Ha nem lakott területtől kilométerekre van a ház, ahol a bulit tartod, akkor jófejségből illik hagyni legalább egy üzenetet a szomszédságnak a telefonszámoddal, hogy lélekben felkészülhessenek az estére. Na és persze azért is, hogy ne egyből a rendőrséget riasszák, ha elkezdenek dübörögni a falak, hanem először neked panaszkodhassanak. Azért még így is óvatosan a hangerővel, nem jó összetűzésbe kerülni a többi lakóval, ki tudja, mikor lesz a következő házibuli.

(Forrás: funder.hu | kép: pexels.com)