Jump to content

10 hétvégi alaptörvény

2018. 08. 13. 13:17

Ollé, itt a hétvége, most aztán kipartizzuk, pihenjük, piacozzuk magunkat rogyásig! Vagy se.

A lefáradás törvénye: Egész héten a hétvége reménye éltetett, de mire a péntekhez érsz, annyira kipurcansz, hogy a bulizás helyett bevackolsz a pléd alá, és megnézel egy filmet. Ha nagyon meg akarod adni a módját, egy mikrós popcornnal csapsz oda az estének. Másnap nyüszítve konstatálod a Facebookon, hogy lemaradtál az év bulijáról.

Az alvás törvénye: Elhatározod, hogy végre JÓL kialszod magad. Szombat reggel már hatkor felpattannak a szemeid, és azon pörögsz, hogy mit lehetne elintézni. Vasárnap is folytatod, és hétfőn hullafáradtan kezded a hetet.

A piac paradoxon: Szeretnéd kialudni magad, hogy aztán frissen és üdén bevásárolj a piacon, de a piacon szombat hajnalban lehet igazán jól bevásárolni. Választhatsz: enyhe másnapossággal küszködve, embergyűlölettel eltelve elmászol a zöldségekért, vagy kipihenten szembesülsz 11 körül a maradékkal.

A hosszú hétvége probléma: Ha teljesen üres a spájz és a hűtő otthon, szinte biztos, hogy olyan hosszú hétvégével van dolgunk, amikor a közeli kisbolt is zárva van.

Az utazók törvénye: Ha elutazol a hétvégére, a város abban a pillanatban az Univerzum Partiközpontjává válik. Minden barátod megkeres, aki az elmúlt hónapokban képtelen volt összehozni a találkozót, és legalább egy új csodás hely nyílik.

Az eszközelromlási axióma: Ha egy tárgynak el kell romlania, az lehetőleg hétvégén teszi. Kiegészítés: minél inkább napi használatú, annál valószínűbb, hogy péntek este adja be a kulcsot.

A fűnyíró és flextörvény: Abban a pillanatban, hogy délutáni álomra hajtanád a fejed, a szomszédban felsír a flex. Panelban: fúrni kezdenek.

A másnaposság-dilemma: Az időszak, amikorra elég nagykorúvá válsz ahhoz, hogy a szülők a vasárnapi ebéd előtti aperitifből megkínáljanak, egybeesik azzal, hogy az előző napi ivás miatt gondolni sem tudsz alkoholra. Eleve, egyenesen ülni is problémás.

A rántotthús axióma: Tetszőleges vasárnap délutáni vasúti kocsi bármely felnyitott bőröndje legalább egy befőttesüvegnyi húslevest és rántotthúskupacokat tartalmaz.

A hétfő sejtés: Minél inkább nincs kedved dolgozni menni hétfőn, annál gyorsabban telik a hétvége – ám abban az esetben, ha hétfőn karácsony van, elutazol, vagy fontos randid lesz: a hétvége ólomlábakon vánszorog.

(Forrás: tizdolog.hu | kép: pixabay.com)