Jump to content

5 dolog, amit ne tölts fel magadról a netre

2018. 07. 31. 20:21

Vagy ha már kirakod facebookra, legalább a láthatóságát vedd le, hogy csak az ismerőseid lássák.

Telefonszám

A két lépcsős biztonsági rendszernek köszönhetően sok helyen elkérhetik a telefonszámodat. Ám ezt azért nem szerencsés megadni, mert innentől kezdve kereskedhetnek vele. Mindenféle ügynökök és kérdőívesek hivogathatnak, aminek szerintünk te se örülnél.

Fotók a gyerekekről

Gondolj csak bele, te sem szereted, mikor a nagyszüleid a kis meztelen képeidet mutogatják egy-egy családi összejövetelen a rokonságnak. Hát mit érezhet akkor majd a gyereked, ha felnőve rájön, hogy te a világnak mutogattad a képeit.
Ezen kívül pedig sajnos nagyon sok aberrált embert létezik a világon, akiknek gondolom nem adnál még egy képet a kezükbe.

A nyaralás helye és ideje

Bár ezt nagyon gyakran megosztjá az emberek facebook-on, de jobb lenne ha csak a közeli ismerősök látnák, ugyanis a betörők pont ezekre utazni. Ezekből a posztokból nyílvánvaló, hogy a lakásodban nincs senki így pedig könnyű prédává válik a betörök számára.

Jegyek

Talán ez a hiba, amit a nyaralás mellett a legtöbben elkövetnek. A különböző koncertekre és eseményekre ugyanis nagyon sokan már online veszünk jegyet és ha nagyon büszkék vagyunk rá, akkor képesek vagyunk megosztani azt az ismerőseinkkel. Ezzel csak az a baj, hogy innentől a jegyet bárki lementheti és elmehet vele helyettünk bulizni, ami nem kis ér és pénztárca vágás.
Ha mindenképp büszke akarsz lenni, hogy ott voltál vagy leszel bizonyos eseményeken, akkor azt javasoljuk, hogy az esemény után, vagy előtte, de vonalkód és QR kód nélkül tedd fel a képet a jegyről.

Bankkártya adatok

Talán nem is kell részleteznem miért nem jó ötlet megosztani ezt az infót a közösségi oldalon. Biztos ismeritek az amerikai lány történetét, aki megkapta apuci hitelkátyáját és egy szelfi keretében az adatokat fölrakta a netre. Majd a biztonsági kódot is megadta hozzá. Nem volt szerencsés ötlet.

 

(Forrás: / kép: noizz.hu)