Jump to content

10 dolog, amit mindenki elhisz, pedig valójában hazugság

2018. 07. 18. 09:12

Itt az ideje, hogy leleplezzük azokat a rögzült gondolatokat, amikre hajlamosak vagyunk nagy igazságokként gondolni!

Az életünk során akaratlanul is beleesünk abba a hibába, hogy gondolkodás nélkül jónak vagy rossznak fogadjunk el olyan állításokat, amikről valakik valamikor eldöntötték, hogy feltétel nélkül igazak. Ezek a berögzülések dobozként zárnak be minket, és akadályoznak abban, hogy megtapasztaljuk a boldogságot. Most azonban lerántjuk róluk a leplet!

1. számú hazugság: Egyedüllét = magány

Az egyedüllét nem egyenlő a szomorúsággal, ahogy egy kapcsolat sem egyenlő a boldogsággal. 

2. számú hazugság: A boldogság akkor érkezik, mikor minden álmod valóra vált

A boldogság nem azt jelenti, hogy minden kívánságod teljesült. Boldog akkor vagy, amikor azt, amit elértél, vagy ami adatott, maximálisan tudod értékelni, és meg tudod becsülni.

3. számú hazugság: A fájdalom szemmel látható dolog

Soha ne becsüld alá a másik fájdalmát azért, mert nem tartod elég tragikusnak. Mindenki a maga életében, a maga körülményeihez és értékeihez mérten éli meg a boldogságot és a fájdalmat egyaránt. 

4. számú hazugság: Az életet meghatározott módon kell élni

Az emberek élete nem ugyanabban a mederben folydogál. Van, akié egy csordogáló patakhoz, másé pedig egy áramló folyamhoz hasonlít. Ne érezd rosszul magad, amiért nem állsz be a sorba!

5. számú hazugság: Mind lennünk kell valamilyennek

Ugyanez igaz a személyiségedre is: csak azért, mert valakik valahol lefektettek bizonyos elvárásokat, neked nem kell azokat magadra érvényesnek tartanod. 

6. számú hazugság: Csak a kiváltságosok élhetnek nagyszerű életet

Az előtted álló napra ugyanúgy nagyszerűként gondolhatsz, ha egy yachton vagy ha egy garzonban ébredsz. Csak a hozzáállásodon múlik.

7. számú hazugság: A nehéz időszakok szükségtelenek

Tévedés azt gondolni, hogy a nehéz időszakok csak azért vannak, hogy megkeserítsék az életet. Általuk igenis sokkal szebbek lesznek a könnyű és boldog idők.

8. számú hazugság: Erősnek lenni egyet jelent azzal, hogy nem érzed a fájdalmat

Ez inkább azt jelenti, érzéketlennek lenni. Erősek akkor vagyunk, ha tudjuk kezelni a fájdalmat, és fel tudunk állni, amikor a padlóra kerülünk.

9. számú hazugság: Megjátszhatod

Az olyan fajsúlyos szavak mögött rejtőző érzelmeket, mint a Szeretlek, a Bocsáss meg, vagy a Köszönöm, nem tudod tettetni.

10. számú hazugság: Az álmodozás időpocséklás

Az álmodozás ugyanúgy az életünk része, mint a józanság. Ahhoz, hogy nagyszerű dolgokat fedezhess fel az életben, nagyokat is kell álmodnod!

(Forrás: tizeslista.hu | kép: pixabay.com)