Jump to content

10 kötelező dolog, ha fesztiválon sátraznál

2018. 04. 27. 11:34

Ez a fesztivál túlélési útmutató minden olyan tippet és trükköt tartalmaz, amire szükséged lehet ahhoz, hogy szuper nyári sátras fesztiválélményben legyen részed.  A fesztivál kempingezés alapjaitól, a sátor tanácsadásig olyan információkat adok, amit ismerned kell.

  1. Vegyél nagyobb sátort, mint amire szükséged lenne.

Ha ketten mentek sátrazni, akkor az üzletben ne válassz két személyes sátrat. A két személyes sátor pont elég egy ember számára, de ha ketten vagytok bent, akkor kevés hely marad és gondolnotok kell a csomagokra is. Mindig olyan sátort válassz, ami egy személlyel nagyobb.

  1. Gyakorold a sátrad felállítását.

Ha még sosem sátraztál, vagy új sátrat vásároltál, akkor érdemes kipróbálnod és felállítanod mielőtt elmész. Alternatív megoldásként érdemes dobható sátrat választani, aminek a felállítása kevés munkát igényel.

  1. Tanulmányozd a szabályokat

Mielőtt elmész, ellenőrizd a kemping szabályokat. Sok fesztiválnak van egy listája azokról az elemekről, amiket nem szabad vinned, ezért ellenőrizd, hogy amit magaddal viszel, az engedélyezett vagy tilos.

  1. Vegyél alvómatracot, hogy kényelmes legyen a fekhelyed.

Ha ott is szeretnél aludni a fesztiválon, akkor az alvó matracnak része kell, hogy legyen a fesztivál túlélési készletednek. A kemping matracok könnyűek, könnyen hordozhatók és nagyban növelik a kényelmet. A földön alvás velejárója a kellemetlen és hideg éjszaka. A matrac könnyű és mégis extra kényelmet nyújt. Ha még ennél is nagyobb kényelemre vágysz, akkor tökéletes választás a felfújható matrac számodra.

  1. Érkezz korán a kempingbe

A fesztivál kellékek beszerzésén túl érdemes korán is érkezned. Ha korán érkezel a kempingbe, akkor nagy eséllyel tudsz jó helyet választani a sátradnak. Ha későn érkezel, akkor a fennmaradó helyek közül kell választanod, ami kényelmetlenebb lesz.

  1. Gondold végig pontosan, hogy hol állítod fel a sátrad

Először furcsán hangozhat, de a WC-közelsége kulcsfontosságú a választásban. Ne legyél túl messze és túl közel sem. A közelség segít a tájékozódásban, könnyebben találod meg a sátrad, a kellő távolság pedig az azért fontos, hogy a kellemetlen szagoktól megkíméld magad. Érdemes még a járdákat is elkerülni, mivel ezt egész éjjel használják és zajos lehet.

  1. Tisztítsd meg a környezeted, mielőtt felállítod a sátrad

Miután kiválasztottad a helyet a sátradnak, győződj meg róla, hogy eltávolítottad az összes faágat és kavicsot. Ezek nem csak a sátrat károsíthatják, hanem kényelmetlenné tehetik az alvást is.

  1. Jelöld meg a területed

Ha már mindenki megérkezett, akkor több ezer sátor lesz felállítva. Amint besötétedett nehéz lesz megtalálni a sajátodat, ezért jelöld meg olyan tárgyakkal, amivel felismerheted. Tegyél a sátor tetejére színes zászlót, de még jobb, ha feltelepítesz egy sátortaláló applikációt:

Android - Festival Buddy 
IOS - BC Tent Finder 

 Csak arra figyelj, hogy ne merüljön le a telód.

  1. Helyezd biztonságba az értéktárgyaidat

Keress egy biztonságos helyet az összes értékednek, telefon, igazolványok és pénz. A legjobb, ha mindig magadnál tartod pl.: övtáskában.

  1. Vigyél javítókészletet

A sátrazás kötelező eleme a javítókészlet, főleg ha fesztiválozol. A fesztiválokon előfordulhat, hogy megsérül a sátrad és ilyenkor jól jön, ha meg tudod javítani. A csomag tartalma: szikszalag, extra kötél segítségével könnyedén megjavíthatod, ha valami rosszul sül el.

(Forrás: MTI)