Jump to content

Tíz hírhedt magyar sorozatgyilkos - 1.rész

2018. 03. 14. 08:58

Nem kell az Egyesült Államokig mennünk, hogy brutális sorozatgyilkosokról szóló valós történetekre bukkanjunk. Magyarországnak is megvannak a saját pszichopatái. Néhányuk eltűnt, legtöbbjüket azonban elkapták. Volt, aki pénzért, és volt, aki bosszúból ölt. Volt olyan is, aki örömét lelte a gyilkosságban, és megfogadta: ha kiszabadul, folytatja, amit elkezdett.

10. Az álruhás bérgyilkos

Hazánk talán egyik legkegyetlenebb sorozatgyilkosa az első világháború utáni nyomorúságos időkben szedte áldozatait az Alföld déli részén.

Fődi Viktória 13 évesen egy földesúrhoz került,aki részegen rendre megerőszakolta őt.Ekkor döntötte el, hogy bosszút áll minden italozó férfin. Később férjhez ment, de hamar elhagyta a férjét, és teljesen új életet kezdett. Férfiruhákat hordott, pipázott és káromkodott.

A környékbeliek el is nevezték Pipás Pistának.

1916-ban gyilkolt először, méghozzá megrendelésre.

Egy nő bérelte fel őt és két társát, hogy öljék meg iszákos, agresszív férjét. Mivel a három támadó felzavarta az állatokat a betöréskor, a férfi kiment az udvarra, ahol összeverekedtek.Végül Pipás Pista megfojtotta egy kötéllel,majd egy mestergerendára akasztva öngyilkosságnak álcázta az egészet.

Pipás ezután beköltözött a meggyilkolt férfi házába. Az áldozat felesége azonban később elzavarta onnan, mert nem dolgozott, és feketén eladta az állatokat.

Később újabb dühös feleség bérelte fel.

Pipás ugyanúgy járt el, mint korábban:az áldozat a mestergerendán lógva végezte.

Az egyre gyakoribb öngyilkosságokra a csendőrök is felfigyeltek. Az ügyet végül egy családi veszekedés oldotta meg. A csendőröknek egy párt kellett kibékíteniük. A nő feldúlt állapotban volt, a férfi pedig nem akarta már folytatni a viszonyukat. A nő ekkor szólta el magát a csendőrök előtt, hogy a férfitól azt hallotta:

Dobrák Antal nem magától vetett véget az életének, hanem Pipás Pista "segített" neki.

Ezután több tanút is kihallgattak. Kiderült, hogy mindkét áldozatot, akiket öngyilkosnak hittek, valójában megölték. Ezután tartóztatták le Pipás Pistát és társait.

A nyomozás során kiderült, hogy Pipás Pistának nem csupán két áldozata volt. Ezek az esetek azonban nem voltak bizonyíthatóak. A férfiruhába öltözött nőről az a hír járta, hogy valamilyen ellenszolgáltatásért cserébe gyakran segített egy-egy férjet eltenni láb alól.

A beismerő vallomások után a tettestársakat 2, 6, 15 évre, valamint életfogytig tartó börtönre, míg Pipás Pistát halálra ítélték. Horthy Miklós kormányzó azonban kegyelemben részesítette, így a nő a börtönben halt meg. 

9. A „Fekete Angyal"

Harminc embert segített a halálba saját bevallása szerint az az ápolónő, aki a Nyírő Gyula Kórház belgyógyászati osztályán dolgozott. A tárgyalásán arra hivatkozott, hogy

csak betegei fájdalmát akarta enyhíteni.

Faludi Tímea, a Fekete Angyalként ismertté vált ápolónő 2000 májusa és 2001 februárja között idős, beteg embereknek adott be halálos injekciót.Bizonyíthatóan 7 embert ölt meg.Morfiumot, káliumot és Seduxent adott be nekik, melynek hatására áldozatainak először lebénult a légzése, aztán meghaltak.

A kórházban már 1998 óta azt beszélték, hogy a 24 éves nő különböző gyógyszereket ad be a betegeknek, intravénásan. Így a kórházban egy időbenmegtiltották Tímeának, hogy injekciókat adjon be,ő azonban folytatta tevékenységét. Ennek több esetben szemtanúja is volt, végül a főigazgató értesítette a rendőrséget.

A poligráfos vizsgálat során kiderült, hogy

30-nál is több embert segített át a túlvilágra. 

A tárgyaláson azt is elmondta, hogy nyolc áldozatnál biztos, hogy az ő injekciói miatt haltak meg. Azt is tényként állította, hogy a szerek beadása után 3-4 órával haltak meg az idős emberek. A vád végül hét esetben látta bizonyíthatónak az ápolónő bűnösségét.

A nő az eljárás alatt gyakranfekete hajjal, fekete ruhákban jelent.A Fekete Angyal nevet viszont még előbb kapta a többi ápolótól, mert már akkor is feltűnően sokan haltak meg az ő szolgálata alatt az osztályon.

8. Romagyilkosok

2008 márciusában kezdődött a romák elleni támadássorozat. Négy fiatal férfi betört egy házba, ahol egy hirdetés szerint vadászfegyvereket adtak el. Itt az eladótól elvettek két golyós és egy sörétes fegyvert és a hozzájuk tartozó töltényeket.

Már akkor az volt a tervük, hogy cigány embereket öljenek meg.

Néhány hónap múlva Galgagyörkön éjjel rálőttek három roma család házára. Itt még nem sérült meg senki. A következő alkalommal, augusztus 8-án Piricsén Molotov-koktélt dobtak egy házra, majd lábon lőttek egy nőt, aki az ajtón kilépett. Szeptember 4-én Nyíradony-Tamásipusztán lőttek rá egy házra, amelyben két felnőtt és négy gyerek aludt. Egy hónap múlva többször rálőttek, Molotov- koktélokat dobáltak tarnabodi házakra.

Nagycsécsen azonban már gyilkoltak. Előbb Molotov-koktélt dobtak két házra, majd lőni kezdték az ablakokat.

A támadásban egy férfi és egy nő halt meg.

Még ebben az évben Alsózsolcán, egy romatelepen rálőttek egy, az udvaron fát vágó 19 éves roma fiúra, aki életveszélyesen megsérült.

A következő év februárjában ismét Molotov-koktélokat dobtak egy házra Tatárszentgyörgyön, majd lőni kezdtek az égő házból kirohanó apára és fiára.Az 5 éves gyereket eltalálták, ő belehalt sérüléseibe,A férfi kislánya súlyosan megsérült.

Április 22-én egy, a házából kilépő férfit lőttek le. Néhány hónap múlva pedig Kislétán betörtek egy házba, ahol

egy asszonyt a saját ágyában lőttek agyon.

A nő lányára az ajtón keresztül lőttek rá. Ő súlyos sérülésekkel került kórházba. Két héttel később fogták el a négy férfit, akik minden esetben roma embereket öltek meg. A nyomozás alatt összesen 509 tanút hallgattak ki.

A Nemzeti Nyomozóiroda szerint a négy férfi újabb támadásokat tervezett. A vád szerintrasszista indíttatás vezérelte őket.Nemcsak gyilkossággal, hanem fegyveresen és csoportosan elkövetett rablással is megvádolták őket. Beismerő vallomást ugyan nem tettek, de a bíróság Kiss Árpádot, testvérét, Kiss Istvánt és Pető Zsoltot tényleges életfogytiglanra ítélte – vagyis soha, semmilyen körülmények között nem szabadulhatnak –, míg Csontos Istvánt 13 évre ítélte.

(Forrás: origo.hu)