Jump to content

A 10 legemlékezetesebb pillanat az Oscarról

2018. 01. 27. 10:59

Váratlan csókok, örömteli könnyek, egy meztelen pasi, sőt még egy medve is felbukkant Hollywood legmenőbb színpadán. Nézd meg, hogyan reagálták le kedvenceid a megdöbbentő fordulatokat!

1. Emlékszel még a Jégvarázs mesefilm Let it Go című számára? John Travolta valószínűleg egy életre megjegyezte Idina Menzel nevét, miután tévesen „Adele Dazeem” néven konferálta fel az énekesnőt, hogy a 2014-es Oscar-gálán előadja a díjnyertes zeneszámot. 

2. Jennifer Lawrence egyszerűen nem tud hibázni. Még akkor sem, amikor a legjobb színésznőnek járó díjért bukdácsolva megy fel a színpadra. A gyönyörű híresség mesterien leplezte bakiját és inkább megcsillogtatta stílusos humorát az álló ováció közepén: „Srácok, ti most csak azért álltatok fel tapsolni, mert megsajnáltátok, ahogy elvágódtam, ugye?”

3. Amikor 73 évesen Jack Palance átvehette a legjobb férfi mellékszereplő szobrocskáját, meghatódva kezdett el beszélni a mögötte álló évekről. Mókásan viccelődve mesélte el, hogy szerinte már kiöregedett a szakmából, de ezt persze mindig leplezni próbálja a castingokon. A bevállalós színész gyorsan félre is ugrott és bizonyítékképpen elkezdett egykezes fekvőtámaszokat nyomni öltönyben a színpadon.

4.  Az Oscar-gálák egyik legmeghatóbb pillanata volt, amikor Halle Berry első afroamerikai nőként főszerepért kaphatta meg az aranyszobrot. A 2002-es díjátadón mindenki állva tapsolt és a ledöbbent színésznő perceken keresztül csak hangtalanul zokogott a mikrofonba.

5. Oké, tuti nehéz lenne olyan pasit találni, aki nem szeretné megcsókolni Halle Berryt! De azért a legtöbb mégsem teszi meg, nem úgy, mint Adrien Brody, aki egyszerűen lesmárolta a színésznőt, amikor A zongorista című filmben nyújtott teljesítményét díjazták. A hat másodperces csók után csak lazán beleszólt a mikrofonba: „Nektek nem is mondták, hogy ez benne van az ajándék búcsúcsomagban?”

6. Minden idők legmenőbb szelfije is az Oscar-gálához fűződik, még hozzá Ellen DeGeneres telójával. Eredetileg csak Meryl Streeppel akart fotózkodni, de amikor Bradley Cooper megkaparintotta a mobilt, számos más világsztár is odapattant a kamerához.

7. 1974-ben, amikor David Niven a színpadra szólította Elizabeth Taylort, váratlanul egy teljesen meztelen férfi rohant át az Oscar színpadján. A pasit Robert Opelnek hívták, a polgárpukkasztó fotóművész valóban hivatalos volt a gálaestre, bár ő egy picit félreértelmezte a dresscode-ot.

8. Minden idők legszomorúbb Oscar emléke Heath Ledger nevéhez kötődik. A 28 éves színész 2008-ban tragikusan vesztette életét, miután leforgatta Joker filmszerepét. Az alakítása viszont annyira zseniális volt, hogy posztumusz szobrocskával díjazták 2009-ben.

9. Mike Myers 1998-ban megelégelte, hogy az Oscar-díjátadók kizárólag csak az emberekről szólnak, holott sokszor tehetséges állatok is részt vesznek egy-egy mozifilm sikerében. Így a legjobb hangkeverés díjazottjának borítékjával Bartot, a medvét szólította színpadra.

10. A vicces és megható pillanatok között számunkra a legkedvesebb mégis az volt, amikor Magyarország 34 év után megkaphatta második Oscar-díját Nemes Jeles László alkotásáért, A Saul fiáért.

(Forrás: tizeslista.hu)