Jump to content

10 dolog, amit csak a hosszú hajúak érthetnek

2018. 01. 25. 15:04

Hosszú hajjal élni nem (teljesen) olyan, mint a reklámokban, amikor a frissen mosott csodaszépen csillogó hajkoronát lágyan meglibbenti a szél. Persze ilyen is van, csak viszonylag ritka: a legtöbb esetben inkább versenyt futva az idővel próbálunk valami elfogadható fizimiskát varázsolni belőle.

1. Amikor a hajad mozgás közben becsípődik a hónaljadba. Fujj.

2. Amikor félálomban kiszámolod, hogy ha még kicsit visszaalszol, akkor is meg tudod mosni és szárítani. Aztán egy fél órával később, realizálva a totális késést, mégis összekötöd.

3. Amikor a csodaszépen beszárított hajkorona estére “kirúgja” magát, magyarán lelapul és unalmas lesz. Mármint a tiéd. Érdekes módon a veled szemben ülő lányé például tökéletesen áll.

4. Amikor azt mondtad, hosszú haj, akkor Beyonce-ra vagy Jennifer Anistonra gondoltál. Nem, nem erre a logó valamire a fejeden. Nyomor.

5. Amikor néha komolyan azért nem mész edzésre vagy úszni, mert már fejben elfáradsz a haj procedúrától és elszomorodsz az uszodai hajszárítóktól. Így az edzést is úgy időzíted, hogy amúgy is már ideje legyen a hajmosásnak.

6. Ha vékonyszálú és kevés hajjal áldott meg az ég, vallásosan hiszel a volume-boost-up-keratin feliratoknak és a tengerisós (what?) göndörítő spray-nek. Ha meg hatalmas loboncod van, egész kollekciót szerzel be a kifésülőbalzsamokból és néha komolyan azon siránkozol, bár csak kevesebb és kezelhetőbb hajad lenne. (ne tedd)

7. A trendire (fel)nyírt fodrászod minden alkalommal  megkérdezi, nem akarsz-e valami új fazont vagy vagány újítást, és a nézéséből ítélve rendkívül unalmas alaknak tart, amikor megmaradsz a “frufru vagy nem frufru” témakörénél.

8. Haj+fekete ruha egyenlő: hajszál, hajszál mindenhol. Ha hajmosás után dobod be a mindent vivő feketét, nagy az esély rá, hogy még órákig szedegeted majd róla paranoiásan a hajszálakat.

9. Amikor csókolózás közben egy hívatlan hajszál zavarja meg az idillt. Jajj.

10. Jön a tél, ami számos problémát vet fel a hosszú hajúak számára. Itt van például a sapka kérdés: a sapka alól kilógó haj szuper jól néz ki, de ha nem te vagy Shakira, akkor levéve valószínűleg szopott gombóc fejed lesz. Vagy a sál: minden, mondom MINDEN alkalommal, amikor feltekered, bele akad a fele hajad. Au!

(Forrás: tizdolog.hu)