Jump to content

3+1 főbérlő típus, akitől a Holdra költöznél

2018. 01. 22. 15:58

Bútorozott, jó közlekedés, korrekt ár? A tökéletes albérletet már-már legendának számít, ezért ha ígéreteset találunk, egyből aláírjuk a szerződést – magával az Ördöggel. Lehet, hogy csak a legjobb barátunk akar lenni, de a legrosszabb esetben folyamatosan a lakásunkban kajtat, nehogy véletlenül megrongáljuk a féltve őrzött kincseit. Hiába minden jóindulat, valamelyik típusnak előbb-utóbb áldozatul esünk. A CBS Reality Rémes lakók, rettenetes főbérlők sorozata betekintést enged az extrém esetek ablakán, ami után jobb felmondani a szerződést és elmenekülni – ahogy csak tudunk.

A mániákus

Épp romantikus vacsorához készültök a szerelmeddel, amikor kattan a zár, és besétál a tulaj a lakásba, mondván a vízóra leolvasása nem várhat tovább. Mit sem törődve a megsemmisített idillel, fontoskodva rád zúdítja a tanácsait, miközben ujját végighúzva a tévé tetején méltatlankodik a por miatt. Ugye, ismerős? Sajnos a mániákus főbérlő mellett nincs helye az intim perceknek vagy a buli utáni kosznak, hiszen bármikor betoppanhat – ráadásul mindig a legkellemetlenebb pillanatokban. Már-már azt gyanítod, hogy az egész lakás be van kamerázva…

A haverkodós

Bármilyen napszakban indulsz el otthonról, ő mindig ott könyököl az ablakban – hátha szükséged van segítségre. Az illem megköveteli, hogy megérdeklődd a hogylétét, cserébe az óvodai emlékektől a tegnap kialakult lumbágóig mindenről beszámol - Te pedig ismét elkésel munkából. A jóindulatú főbérlő hálás a társaságért, ezért hetente bekopogtat egy kis süteménnyel, ezzel megvásárolva az egész esti türelmes hallgatásodat. Mire észbe kapsz, kívülről tudod az összes macskája és fiatalkori szerelme nevét időrendi sorrendben. Hacsak nem szerzel magad helyett egy dublőrt, könnyen lehet, hogy a fél életed erre fog elmenni.

A lehúzós

Igazán jó üzletnek tűnt ez az albérlet – egészen addig, míg ki nem derült, hogy minden költség Téged terhel, kezdve az előző lakó elmaradt számláitól. Hiába állt a hirdetésben a „teljes felszereltség”, az utolsó becsavart villanykörtétől kezdve az új sötétítőfüggönyön át minden magadnak kell megvenni, ha nem akarsz a főbérlődre várva a sötétben kuporogni. Ettől függetlenül svájci órát megszégyenítő pontossággal állít be minden hó elején a havi bérért és nem fogad el semmi indokot a késésre. Ha pedig költöznél, a kaucióra keresztet vethetsz, hiszen biztosan talál hibát a berendezésben.

+1 A sunnyogó 

A hirdetésben nem szerepel kép és csak lehetetlen időpontban lehet megnézni a lakást, akkor is kizárólag húsz percig? Sebaj, hiszen „állítólag” szépen felújított és a belvároshoz közel van. Igen ám, de amint aláírjátok a szerződést a főbérlő, mint a kámfor, eltűnik. Még örülsz is neki, hogy nyugtod lesz, de hamar megtapasztalod, hogy se meleg víz, se áram és a metró is úgy közlekedik, hogy remegnek az ablakok a keretükben. A CBS Reality Rémes lakók, rettenetes főbérlők sorozatának egyik állandó szereplője a kizsákmányolói főbérlő, aki mellett biztosan nem marad egy lyukas garasod sem. Búcsúzz el a habfürdőktől és a kisimult ráncoktól bő egy évre előre.

(Forrás: tizeslista.hu)