Jump to content

7+1 fontos dolog a szexuális felvilágosítással kapcsolatban

2018. 01. 19. 13:12

A szexuális felvilágosítást a mai világban jobb minél előbb elkezdeni. De fontos az is, hogy mit mondunk el a gyereknek. Ha már idősebb és a szex után érdeklődik, ezek a legfontosabbak, melyeket mindenképp mondjunk meg neki!

1. Ahhoz, hogy ne ess teherbe, védekezned kell!
Nem, nem elég a végén, nem jó, ha kiveszi, nem jó a hőmérőzés, sőt, az utólagos kiöblítés sem segít. Ahhoz, hogy megelőzd, a hüvelyi aktus során végig óvszert kell viselnie a fiúnak, vagy neked kell védekezned.

2. A nemi betegségek nem csak hüvelyi aktus, hanem anális és orális játékok közben is elkaphatóak. Ezt jó lesz a fiúknak is megjegyezniük. Egy könnyű kis cumi után is ugyanolyan kellemetlen a bőr és nemibeteg gondozóban ülni, mint egy rendes dugás után.

3. A sperma nem csak a pénisszel, hanem ujjal vagy segédeszközzel is feljuttatható a hüvelybe, tehát nem árt, ha a két menet között megejtitek a tisztálkodást, ha szükségesnek érzitek.

4. Az anális közösüléshez azért kell óvszer, mert a végbélben olyan baktériumok vannak, amik súlyos gyulladást okozhatnak, ha a hüvely környékére kerülnek. Ezért nem tanácsos hátulról előre haladni, csak fordítva. A fiúk is vigyázzanak, mert a húgyúti fertőzések rájuk is veszélyesek

5. A teherbe esésnél nem kizáró tényező, hogy a lánynak ez az első alkalom, sem az, hogyha menstruál.

6. A sürgősségi fogamzásgátlás az esemény után 72 óráig vehető igénybe, vagy másik fajtája maximum 5 napig. Nagy adag hormont tartalmaz, és nem ad teljes védettséget. Nem lehet sűrűn alkalmazni, és mellékhatásokkal jár. Nem érdemes erre hagyatkozni.

7. Legalább 8, gyakori és veszélyes nemi úton terjedő fertőzés van, amik komoly következményekkel járnak, ezért jó, ha nem fekszel le fűvel-fával.
HPV, HIV(AIDS), Klamídia, Tripper, Szifilisz, Baktériumos fertőzéssel kevert herpesz, és a Gonorrhoea, esetenként Hepatitis B vagy C. Ha bármilyen elváltozást vagy rendellenességet észlelsz, feltétlenül fordulj orvoshoz!

+1 A szex nem bűn, igazából nincs korhoz kötve, és az élet egyik legcsodásabb kalandja. Jól válaszd meg kivel, hol és mikor szeretnéd átélni, és ez nem csak az elsőre vonatkozik.
Vigyázz magadra és a partneredre, ha pedig valami balul sül el, ne habozz segítséget kérni!

 

(Forrás: marmalade.hu)