Jump to content

6 ok, amiért egészségesebb, ha a bal oldaladon alszol

2017. 12. 29. 13:00

Többek között a májadnak és a szívednek is jót teszel vele. De még az éjszakai gyomorégést is elkerülheted, ha a bal oldaladra fordulsz.

Valószínűleg sok ember kedvenc időtöltése az alvás, de azt már kevesebben tudják, hogy az alvási pozíció meghatározhatja akár még az általános egészségi állapotunkat is.

A legújabb kutatások azt bizonyítják, hogyha a bal oldalunkon alszunk, az hozzájárul szerveink egészségéhez.

A Bright Side ellenőrizte a tudományos elméleteket és kigyűjtött 6 lehetséges előnyt, amely abból származhat, ha a testünk bal oldalára fordulva alszunk.

Fokozza a nyirokrendszer működését

A nyirokrendszerünk fontos szerepet játszik abban, hogy a testünkből kiürüljenek a méreganyagok. A legnagyobb nyirokerünk a mellvezeték a test bal oldalán helyezkedik el, ez a legvastagabb nyirokér közvetlenül a szív előtt helyezkedik el. A bal oldalon alvás elősegíti, hogy a méreganyagokat hatékonyabban tudja eltávolítani a testünk.

Mivel a nyirokkeringés zsírok, fehérjéket és más fontos anyagokat is szállít a szöveteinkbe, ha a bal oldalunkon fekszünk lehetőséget adunk a sejtjeinknek, hogy sokkal gyorsabban kapják meg ezeket a tápanyagokat.

Javítja a lépműködést

A lép a nyirokrendszer legnagyobb szerve, ez szintén a bal oldalon található. Amikor a bal oldaladon alszol, akkor ez a szerv is hatékonyabban tud működni. Az oka pedig a gravitáció. Elősegíti a vér áramlását a lépbe, amelynek köszönhetően az például gyorsabban tudja kiszűrni a baktériumokat.

Elősegíti a salakanyagok távozását

Ha a bal oldaladon alszol, a gravitációs erők megkönnyítik a salakanyagok számára, hogy a vékonybélből a vastagbélbe jussanak, vagyis felgyorsítja a folyamatot.

Csökkenti az éjszakai gyomorégést

Ha gyakran ég a gyomrod, próbáld ki, hogy a bal oldaladra fekszel. Így a gyomor a gyomorzáróizom alatt helyezkedik el: ez az alvási pozíció meggátolja, hogy a gyomor tartalmából bármi is visszajuthasson a nyelőcsőbe.

Megmenti a májadat a túltelítődéstől

A májunk a testünk jobb oldalán található. Ha a jobb oldaladon alszol, megterheled a májadat, viszont ha a bal oldaladra fordulva alszol, akkor ezzel az alvási pozícióval meg tudod gátolni, hogy a toxinok és egyéb káros anyagok túlterheljék a májad.

Jó a szívednek

A szíved bal oldala kapja a tüdőből a vért, és pumpálja azt tovább szerte a szervezetedbe. Ezért a bal oldali alvási pozíció segíthet, hogy a szíved könnyebben és hatékonyabban végezhesse a munkáját.

(Forrás: tizeslista.hu)