Jump to content

8 egyszerű tipp a betörők ellen

2017. 12. 26. 14:17

Nincs annál rosszabb, mint amikor betörnek az otthonunkba: nem elég, hogy elviszik az értékeinket, a gondolat, hogy idegenek mindent feltúrtak vagy összefogdostak, elég dühítő – nem beszélve az okozott károk helyreállításáról.

Habár 100%-ig nem lehet megakadályozni a betörést, egy kis figyelemmel lehet azért tenni, hogy ne váljunk célponttá. Íme, 8 egyszerű és könnyen kivitelezhető ötlet, hogyan kerüljük el, hogy betörjenek hozzánk:

1. Tartson rendet a ház vagy a lakás körül: rendszeresen ürítse ki a postaládát, a bedobált reklámújságokat dobja ki, söpörje össze az udvart, hogy lássák, lakják az ingatlant. Ne hagyjon az udvaron köveket vagy téglákat, ne adjon eszközt a betörők kezébe, amivel gyorsan és egyszerűen be tudják törni az ablakot.

2. Ha elutazik, egy megbízható személyre bízza rá a postaláda ürítését.

3. Talán magától értetődő, de sokan elfelejtik: amikor elmegy otthonról, zárjon be minden ajtót és ablakot, időnként pedig győződjön meg arról, hogy a zárak nincsenek elkopva. Szereljen fel olyan zárat, amit nem könnyen tudnak feltörni. Jó tudnia, hogy felmérések szerint a betörések 34%-a a bejárati ajtón keresztül történik.

4. Az ablakok alá tegyen murvát vagy ehhez hasonló anyagot, ami zajt csap, ha rálépnek. Alacsonyabb bokrok megakadályozzák, hogy a betörő könnyen odaférkőzhessen az ablakhoz.

5. Értéktárgyait olyan helyen tartsa, amely nem látszik az ablakból, ne adjon ötleteket az alkalmi tolvajoknak se.

6. Ha értékes berendezési tárgyat vásárol, a dobozát darabolja fel, ne tegye ki egyben az utcára, hiszen ezzel felhívja a figyelmet az értékeire.

7. A pótkulcsokat egy megbízható barátnál, családtagnál tartsa, ne rejtse el a ház környékén, mert azt bárki megtalálhatja.

8. A közösségi médiában ne reklámozza, hogy elutazik, de még azt se, hogyha pár órára elhagyja az otthonát, mert ez is felbátoríthatja az illetékteleneket, hogy betörjenek az otthonába.

(Forrás: tizeslista.hu)