Jump to content

10 irodai elintézendő az ünnepek előtt

2017. 12. 22. 13:29

Már te is vágod a centit az ünnepi szezon előtt? Megértjük. Itt van pár pro tipp, amit ha betartasz, a későbbi, munkába visszatérő önmagad nagyon hálás lesz neked!

1. Ha rendszeresen kapcsolatban vagy az ügyfeleiddel, akkor küldd ki időben neki a karácsonyi üdvözletet/ajándékot. Ehhez ki kell deríteni, hogy ő mikor megy szabira, nehogy túl későn landoljon nála a te frappánsan kitalált, csak éppen későn küldött meglepetésed.

2. Ha te kaptál valamit, ne felejtsd el időben megköszönni. Kicsit ciki, ha január 5-én említed meg, hogy milyen boldogan fogyasztottad el a december 15-én kapott ajándék szénhidrát-csomagot.

3. Ha nem dolgozol egészen 23-ig, hanem kiveszed az előtte lévő napokat is, ne felejtsd el erről értesíteni az összes esetlegesen érintett ügyfelet, illetve beállítani a szabadságos automatikus emailt.

4. Valakinek alap, valakinek viszont nem, szóval erre is muszáj kitérnünk: ne hagyj elöl ételt. Mosd el a kávéfőzőt, és a tejhabosítót is öblítsd el, mert nincs undorítóbb, mint amikor az ünnepekről visszatérve a beszáradt-berohadt eszközök merednek rád vátlón.

5. Nézd át a céges hűtőt. Dobd ki a pár napos-hetes ebédmaradékokat meg mindent, aminek közeli a lejárati ideje. Ha eddig nem etted meg őket, az új évben már tuti nem fogod. Különben is: kell a hely az ünnepi sütik maradékainak!

6. Ha a két ünnep között senki nem dolgozik, akkor a fűtést kapcsoljátok tartalékra, nincs értelme 26 fokon járatni két hétig egy tök üres irodát. Az irodai élőlények gondozását is osszátok le, ha erre nincs berögzött szokásrendszer.

7. Ha az utolsó munkanapok egyikén van a céges karácsonyi buli, ráadásul az irodátokban, akkor addig ne hagyjátok el az objektumot, amíg nagyjából össze nem takarítottatok. Mission Impossibe-nek tűnik részegen, éjszaka összerámolni az üres sörösdobozokat, de ha nincs takarítónő, aki másnap takarítana, akkor jobb túlesni legalább a leégetőbb feladatokon. Meg azért a takarítót se terheljétek le extra szemét- és romhalommal.

8. Ha marad folyó munkaügyed a szünet utánra, jegyzeteld ki magadnak pontosan, hogy hol állsz most, és mik a jövőbeli teendők vele. Ne bízz a memóriádban. Az ipari mennyiségű halászlé és bejgli bármire képes.

9. Mielőtt kirohansz kilépsz az ajtón, nézz még egyszer jól körül a munkaállomásod környékén. Ugye nem felejted bent a következő napokra a töltődet, az ajakíredet, kézkrémedet vagy bármit, ami nélkül a létezés maga a földi nyomor?

10. Ugye elmosogattad azt a kávés bögrét, ami nemrég még ott lapult az asztal sarkában?

(Forrás: tizdolog.hu)