Jump to content

10 tipp a boldogabb reggelekért

2017. 12. 15. 15:30

Van, akit még javában gyűr az év végi stressz, és lesznek, akik csak januárban döbbennek rá, hogy a tél java még hátravan. Néha nehéz kimászni az ágyból, ezért összeszedtünk 10 tippet, amitől jobban indulhat a nap!

1. Próbálj megszabadulni a szundi-átoktól! Minden lopott pár perc reggeli kapkodáshoz vezet, cserébe icipicit sem leszel kipihentebb: érdemes ember feletti önfegyelemmel kimászni az ágyból, és ezt a pár percet -minősített szundibűnözőknél akár fél órát- valami klassz dologra fordítani. Például elolvashatsz még egy fejezetet a könyvedből vagy suttyomban megnézhetsz egy részt az aktuális sorozatodból. Ha ennél valami emelkedettebbre vágysz, a reggeli jógázást vagy a meditációt ajánljuk figyelmedbe. Már pár nap gyakorlás után lesz hatása, és bölcs hajnali Buddhának érezheted magad a metrón vagy a reggeli dugóban.

2. 

Még egy tipp az ébresztéshez: ha okostelefonnal ébredsz, és el lehet nevezni az ébresztést, akkor nevezd el valami lelkesítő dolog szerint, vagy írj oda valamit, ami jókedvre derít. Ha hamarosan elutazol, akkor a város nevét vagy azt, hogy jó reggelt, az adott ország nyelvén:), de lehet ez egy apró szövegrészlet a kedvenc számodból is.

3. Ezt imádni fogod, ha bírod az okos dolgokat: mit szólnál, ha az otthonod lámpái maguktól összehangolódnának az alvási ciklusoddal? Amikor felébredsz, ők a napfelkelte meleg fényeivel köszöntenek, amikor elalszol, lassan elhalványodnak és elalszanak. Neked is lehet ilyened! A Philips hue család lámpái és vezérlőegysége egy okostelefonnal összekötve saját naplementét és napfelkeltét varázsol a lakásodba, épp akkor, amikor ébredned kell. Szerintünk a szürke téli reggeleken kevés szívderítőbb dolog létezhet ennél!

4. Készítsd össze még este a reggeli kávédat: igen, akár olyan gondosan, hogy a betöltött kotyogós kávéfőződ mellé még a gyufásdobozra kikészíted a gyufát is, vagy épp a kapszulás gép és benne a kedvenc bögréd már tényleg csak a reggeli gombnyomást várja.

5. Még azelőtt, hogy meginnád a kávédat, igyál meg egy pohár vizet! A reggeli nyamvadtság egyik oka, hogy szomjasak vagyunk, csak ezt nem vesszük észre. Nyugodtan ihatsz meleg vagy langyos csapvizet, télen ez sokkal jobban esik a szervezetünknek.

6. Indítsd a kedvenc zenéiddel a reggelt: állíts össze egy playlistet -akár Youtube-on, akár a Spotifyon vagy a Deezeren) azokból a zenékből, amitől mindig jó kedved lesz! A mosolygós reggeli rituáléknak a dúdolgatás is része!

7. Akkor is hálás leszel tegnap esti önmagadnak, ha már jó előre eldöntöd, hogy mit fogsz másnap felvenni: ha a ruhák gondosan kikészítve várnak reggel, akkor sokkal kisebb az esélye a fejvesztett csirke típusú döntésképtelen rohangálásnak – ugye ismerős?

8. Nyilvánvaló Kapitány jelentkezik: feküdj le időben! Hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy reggel azért is ébredünk nehezen, mert keveset vagy nem elég pihentetően aludtunk. Ha már kiismerted magad, és tudod hány óra alvás elég neked (valahol 7 és 9 óra között lesz az igazság), akkor próbáld megadni a testednek a pihenést, ami jár neki.

9. Te is hajlamos vagy kihagyni a reggelizést? Pedig a reggeli a barátunk! Ha nem is kell úgy enni, mint egy király, érdemes valami táplálóval indítani a napot. Egy finom szendvicset vagy zabkását már előző este is összekészíthetsz, de ugyanígy egy chiapuding is legfeljebb 5 percet vesz el az előző napodból – és reggel már a hűtőben vár, készen arra, hogy elfogyaszd!

10. Válassz ki már ébredéskor valami apró jócselekedetet ebből a listából: sokkal vidámabb és tettrekészebb leszel, ha tudod, hogy ma valami klassz vár rád – és persze másokra is, neked köszönhetően! Mosolygós, vidám napokat!

(Forrás: tizeslista.hu)