Jump to content

5 rock/metal dal,amit rongyosra hallgattunk idén

2017. 11. 26. 17:29

Hosszú év volt a 2016-os. És ezzel nem a szökőév mivoltára gondolunk, hanem arra, hogy mennyi jó lemezt, mennyi jó koncertet, mennyi élményt adott nekünk ez a Nap körüli kanyar. Mivel már a vége felé jár a kör, az egyéni, majd az összesített albumlisták után egy könnyedebb, mégis szintén szubjektív, így egyéni ízlés alapján szabadon bővíthető évösszegző listával állunk elő. A lenti gyűjteményben azokat az idei dalokat szedtük csokorba, amelyeket cafatosra hallgatunk az év folyamán és amelyek bármelyik szilveszteri rockbuliban megállnák a helyüket. Nótára fel!

TESTAMENT - THE PALE KING

Na, majd pont a Testamentet kellene félteni, ha egy jó kis húzós thrash dalra lenne szükség, mi? A The Pale King egyáltalán nem mondható rossznak. Sőt! Meg lehet rá pörgetni a sörényt úgy istenesen, csak le ne repüljön a fejünk!

VOLBEAT - THE DEVIL'S BLEEDING CROWN

A dán boogie-metal mesterek már leraktak pár slágert az asztalra, folyamatosan törnek is felfelé, mint a talajvíz. Lehet, hogy nem minden daluk telitalálat, de a The Devil's Bleeding Crown éppenséggel pont az.

NAILS - YOU WILL NEVER BE ONE OF US 

A konkrét zenei sallerral felérő Nails-dal helyretesz minden gyengébb idegzetű metalfanatikust. Lehet, hogy nem mindenkinek műfaja ez a fajta csörtetés, de el kell ismerni, hogy k*rva jó dal (és lemez) lett a You Will Never Be One Of Us.

METALLICA - HARDWIRED

A Metallica idei lemeze is több, mint megosztó album lett. Sokan ennyi idő után egy sokkal veretesebb izomhegyre vártak, mint ami végül lett. És ennek a Hardwired szépen meg is ágyazott. Kár, hogy nem lett a teljes lemez ilyen lendületes. De lássuk be: ez is valami, két-három dalnál úgysem lesz sokkal több a koncertek setlistjeiben.

KORN - ROTTING IN VAIN

A bakersfieldi nu metal veteránok az idei The Serenity Of Suffering lemezzel végre visszataláltak a rég elhagyott ösvényre. Az elsőként kiszivárogtatott Rotting In Vain minden csalódott Korn rajongónak megmutatta, hogy készülőben van valami váratlanul erőteljes, amit később meg is kaptunk a lemez képében. Csak a valamikor elkészülő folytatás is ilyen legyen!

(Forrás: rockstation.blog.hu)