Jump to content

10 budapesti halas hely

2017. 11. 24. 15:00

Hol vannak már azok az idők, amikor az „egyik barátom tud egy jó halas helyet” azt jelentette, hogy Budapestről kifelé kell indulnunk egy jó halászléért, pontyfiléért, haltepertőért? A főváros megtelt szuper halas éttermekkel, ahol a tradicionális ételektől az igazi ínyenc falatokig sokféle halas fogást kóstolhatunk. Mutatunk most 10 budapesti halas helyet, amit nem érdemes kihagynotok!

Halvár Étterem
A Halvár Étterem 6 budapesti kerületbe is kiszállít, ami azért még mindig ritkaság. Szóval, ha otthon kívántad meg a korhely halászlét, a harcsából készült hortobágyi palacsintát vagy a sült tintahalkarikákat friss salátával, akkor a magyar családok átlagos halfogyasztását szívügyének tekintő étteremről rendeld a mai vacsorát.

NEMO
A Lövőház utcai halas étterem egy olyan hely, ami nem csak bent van tele, de előtte is mindig találunk bámészkodókat, már csak a kiáramló szag, bocsánat, illat miatt is. Polip, lazac, különleges tengeri finomságok, édesvízi halak sorakoznak az utcáról is jól látható pultban. A halas ételek mellett olasz és vega fogásokat is választhatunk a NEMO-ban. Már a belvárosban is nyitottak helyet!

Stég Halsütöde
Az sem jelent már gondot, ha a VII. kerületben szeretnénk tiszai halat enni street food bárban. A Dob utcai Stég Halsütöde étlapján a baráti áru napi menün túl, igazi pontyhalászlevet, haltepertőt, tiszai fish & chips-et és harcsagyros-t is tesztelhetünk.

Halműhely
Kockás abroszos keszegezőért már csak a Városligetig kell mennünk. Mintha a nagyihoz mennénk le vidékre, olyan a Dózsa György úti Halműhely, ahol – mint egy igazi halsütődében – dekára árazzák be a halas fogásokat. Házi savanyúsággal, mártásokkal, szörpökkel 10/10-es a vidéki élmény.

Halkakas halbisztró
Az egyik legrégebbi motoros, ha budapesti halasokról van szó. Friss, itthoni gazdaságokból és tavakból érkező halakat sütnek újszerű, izgalmas módon: van itt halburger, curry-s ponytropogós, chilis-gyömbéres halgolyótál, tokhal steak, süllőfilé és alkalmi ajánlatok.

Vörös Homár
A tengeri herkentyűk egyik tuti fővárosi lelőhelye a Vörös Homár, ahol helyben is fogyaszthatunk és otthonra is bevásárolhatunk. A budai hegyek ölelésében vörös tonhallal, grillezett garnélával, lazackrémlevessel lakhatunk jól.

HelloHal Fishbar
Harcsa sushi, ponty chips, süllő pofa, mindez Budapest belvárosába. Az izgi halas fogásokat a Tiszáról indult Hello Hal csapatánál kóstolhatjuk meg, akik már harmadik helyüket nyitották meg Tiszaörvény és Kecskemét után a Ráday utcában. Köszönjük, köszönjük, köszönjük.

TheBigFish
Nagyon megkívántad a poliplábat? Akkor az Andrássy úti TheBigFish-ben a helyed, ahol óriás garnéla és főtt homár, languszta, kardhal és Szent Jakab kagyló is sorakozik a pultban a sok tengeri érdekesség között.

Padron
Spanyol hangulat, kis hely, baráti kiszolgálás, lazaság, mindet a Horánszky utcában, ahol ugyanúgy kézzel zajlik a falatozás jó része, mint mondjuk Madridban! Rákos paellát, garnélát, tintahalat, na meg kihagythatatlan spanyol pacalt is választhatunk, csak legyen tele az asztal.

Budaörsi Halpiac (The Fishmonger)
A több budapesti halas éttermet is ellátó Budaörsi Halpiacon (The Fishmonger) helyben is megkóstolhatjuk a Dokk büfében az aktuális édesvízi és tengeri hal és herkentyű kínálatot, és persze haza is vihetünk belőlük.

(Forrás: tizdolog.hu/)