Jump to content

10 dolog, amit tégy meg környezetedért - 1.rész

2017. 11. 05. 09:53

Apró dolgokkal is sokat tehetsz a környezetedért. Ha nem vagy ezekkel tisztában, mi segítünk!

Vegyél régiséget!

A régi ruhák nem egyenlők a szakadt, használhatatlan ruhákkal! Ezek nagy része helyreállított, megvarrt ruhák. Minimális átalakítással és kellő odafigyeléssel teljesen egyedi ruhatárunk lehet! Nem beszélve arról, hogy ez a módszer nem csak a környezetünket, hanem a pénztárcánkat is kíméli.

Egyél kevesebb húst!

Érdekes, de a hús előkészítéséhez ötször több energiát használnak fel, mint a zöldségekhez, gyümölcsökhöz. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ne együnk húst, és legyünk vegetáriánusak, de gondolj erre is, amikor húsos ételt készítesz!

Zárd el a csapot!

Szintén egyike a legtöbbet emlegetett környezetvédelmi módszernek. Talán nem is hinnéd, de ha fogmosás közben folyik a csap, percenként 7,5 liter víz folyik el. Zárd el a csapot, a Föld és az unokáid is hálásak lesznek érte!

Mondd el a barátaidnak!

Ha meglátod, hogy a barátod egy alumínium dobozt dob a kukába, vagy felkapcsolva felejti a villanyt, szólj neki! Kitől is fogadná el legjobban a tanácsot, ha nem a barátjától? Ha pedig te meg tudod változtatni valaki hozzáállását a környezetvédelemhez, máris megkétszerezted a hatásfokát annak, amit eddig tettél bolygónkért!

(Forrás: kamaszpanasz.hu)