Jump to content

30 érdekes esküvői szokás - 2. rész

2017. 10. 03. 21:47

Esküvői érdekes szokások? Itt mindent megtalálsz!

11. Állítólag tilos nyitott orrú cipőt vagy szandált viselni a szertartáson, mert kicsúszik a „kezetek közül” a pénz.

12. Aki háromszor volt már koszorúslány, az nem fog férjhez menni, úgyhogy ha babonásak vagytok, ne nagyon tolongjatok, ha koszorúslánynak kér fel a barátnőtök.

13. A lakodalom estéjén tilos cipőt cserélni, mert állítólag így egyszer majd a férj cseréjére is sor kerül majd.

14. A következőket ajánlatos elkerülni az esküvő napján: nyitott sírt, szerzetest vagy apácát látni, az esküvőt a pár bármely tagjának szülinapján tartani, a jegygyűrűt elejteni, otthon felejteni, elhagyni.

15. Amennyiben májusban tartjátok az esküvőtöket, vegyétek figyelembe, hogy állítólag így a virágokhoz hasonló múlandóság lesz jellemző a frigyre.

16. Mi a helyzet a gyöngysor viselésével? Egyesek szerint, ha gyöngysort viseltek az esküvőn, az azt jelenti, hogy nem fogtok könnyet ejteni a férjetek miatt, míg egyes tájegységeken pontosan azért tiltják ennek az ékszernek a viselését, mert attól félnek, hogy a menyasszony házassága túl sok sírásból áll majd.

17. Úgy tartják, hogy ha az esküvő napján esik az eső, akkor a pár nem marad örökre együtt. Egy másik meglátás az, hogy ha az esküvőre menetelkor esik az eső, akkor a menyasszony sokat fog sírni életében, míg ha a vacsora alatt vagy után esik, az gazdagságot hoz a pár életébe.

18. Ha a menyasszony ujján megakad a jegygyűrű, az azt jelenti, hogy ő fog irányítani a házasságban. Leejteni semmiképpen nem jelent szerencsét.

19. Az oltár felé az utat virággal szórják, hogy elkerüljék a házasság alatt fellépő rögöket. Az út kiegyenesítése a cél.

20. A templomból kifelé haladva az emberek két oldalt felsorakoznak és sorfallal várják az ajtón kilépő ifjú párt. A hiedelem szerint a házasság alatt felmerülő akadályokat is közösen fogják majd legyőzni. A szertartásról kilépve rizst vagy búzát szoktak szórni a párra, ami a szerencse és a termékenység jelképe.

(Forrás: http://habosbabos.hu)