Jump to content

10 egyszerű trükk, hogy rendezettebb legyen a lakásod

2017. 09. 16. 10:12

Ugye veled is előfordult már, hogy 100%-ig biztos voltál benne, hol hagytad a telefontöltőd, mégis a fél házat fel kellett túrnod, mire megtaláltad? Nálad is vannak olyan fiókok, amiket nem szívesen nyitsz ki, mert utána alig tudod visszacsukni? Mutatunk neked pár tippet, amivel épp az ilyen helyzeteket előzheted meg!

Hogy ne a keresgélés miatt késs el

Lakáskulcs, telefon, pénztárca, bérlet. Ismerős a mantra? Ezek azok a dolgok, amik nélkül nem lépünk ki a lakásból, és amiket a legjobban szeretünk csak úgy lehajigálni az első szembejövő felületre, miután hazaértünk.

Több kisebb, alacsony kosár vagy doboz segítségével te is készíthetsz egy olyan tálcát, ahova nyugodt szívvel ledobhatod ezeket a holmikat, így reggel egy pillanat alatt el tudod őket pakolni.

Nincs több rumlis evőeszközös fiók!

Az evőeszközös fiók a legtöbb embernél csak nagyon rövid ideig marad rendben.

Néhány szebb befőttesüveg vagy konzervdoboz, egy nagyobb falemez, akrilfesték és némi ragasztó segítségével te magad is gyönyörű tárolót tudsz készíteni, amivel sokkal egyszerűbben megy majd a rendszerezés.

Minden a maga helyén

A konyhaszekrényből általában arra van szükségünk, ami éppen leghátul, legbelül van, és ahhoz, hogy megtaláljuk, ki kell üríteni a fél szekrényt.

Erre remek megoldás, ha magasabb peremű műanyagtálcákat vásárolsz, amelyeket felcímkézhetsz, és ezekbe csoportosítod a műanyagokat, tálakat, edényeket, eszközöket.

Használd ki maximálisan a spájzodat

Ha van spájz a lakásunkban, hajlamosak vagyunk elfelejteni a funkcióját, és a bevásárlás után a konyhapultokat töltjük fel azzal, ami egyébként odavaló lenne.

A spájzba érdemes beszerezni kisebb-nagyobb tárolódobozokat, mert így részben jobban átlátod, miből kell vásárolnod, részben pedig több helyet nyersz, mintha zacskóstul pakolnál be mindent.

Ha nincs spájzod, szerezz be egy több polcos szekrényt a konyhába, és azt is kinevezheted éléskamrának.

Szabadítsd fel a tisztítószeres szekrényt!

Rengeteg helyet nyerhetsz a konyhában vagy a fürdőben, ha a tisztítószereket nem csak úgy bedobálod a szekrénybe.

Egy nagyobb, több zsebbel ellátott, ajtóra akasztható tárolót, vagy több, vastagabb műanyagtartót szerelj fel a szekrényajtó belsejére, vagy az ajtó mögé, így minden tisztítószernek meglesz a maga helye.

Praktikus és mutatós

A fürdőben sok problémát tudnak okozni a polcra hajigált sminkecsetek, amikből még száll a festék, de a vatta és a fültisztító pálcika sem mutat túl jól az eredeti zacskójában.

Nagyobb befőttesüvegekkel, akrilfestékkel és egy kis kreativitással igazán mutatós, egységes tárolókat készíthetsz, amivel még helyet is spórolhatsz.

Polc nélkül

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy annyi polca van a fürdőben, amin minden pipereholmi elfér.

A zuhanyfüggöny csipeszek és egy falra szerelhető akasztórúd segítségével a tubusos termékeket könnyen elrendezheted.

Home office

Hogy otthon is olyan könnyen tudj dolgozni, mint az irodában, érdemes az asztalodat is rendszerezni.

Ehhez nem lesz másra szükséged, mint egy lyukacsos vagy rácsos táblára és néhány kampóra. Ezekkel kosarakat, tárolókat tudsz felakasztgatni, amelyeket könnyen cserélgethetsz is, ha változtatnál egy kicsit a rendszeren.

Papírok, írószerek, kreatív holmik – így mindennek meglesz a maga kis rekesze.

Egy helyen az irataid

Az iratok egészen addig zavaróan szem előtt vannak, amíg nincs rájuk szükség, de amikor kellenének, persze egyből elkallódnak.

Ahhoz, hogy soha többé ne legyen ilyen problémád, néhány irattartó papírmappára és egy nagyobb műanyagdobozra lesz szükséged.

Ebbe állíts bele a mappákat, címkézd fel őket, és ezentúl elég, ha mindent a maga irattartójába teszel. Az azonos csoportokat akár színkóddal is jelölheted.

Tartsd rendben a napjaidat is

Ha már a lakásod tökéletesen rendszerezett, akkor a mindennapjaidat is rendben tarthatod egy multifunkcionális és mutatós naptárral.

Színes lapokkal vagy színes post-it-tel rakd ki egy képkeret hátlapját, majd tedd rá az üveget és a keretet.

Egy letörölhető filccel minden hónapra aktualizálhatod a tábládat, amelyen tudod vezetni a napi teendőket.

(Forrás: tizeslista.hu)