Jump to content

25 szokás, amitől jobb lenne megszabadulni - 2.rész

2017. 08. 06. 09:48

Cikksorozatunk előző részében már felsoroltunk öt olyan szokást, melyet ideje lenne elhagyni. Most pedig jöjjön a folytatás.

Körömrágás

Talán nem tűnik a legrosszabb szokásnak, de nem valami higiénikus. Hosszútávon nagyobb egészségügyi és száj-higiénés problémákhoz is vezethet. Próbálj meg rájönni, hogy milyen helyzetekben rágod a körmödet és cseréld le a rossz szokásod valami jóra! Például igyál vizet helyette.

Rossz emberekkel körülvenni magad

Ha olyan emberekkel töltöd az időd nagy részét, akik mindig megbántanak akkor jobb, ha eltávolítod őket az életedből. Elsőre ez borzalmasan nehéz feladatnak tűnik, de hamar érezni fogod a hasznát.

Azt, hogy nem használsz napvédő krémet

A szerző szerint napvédő krémet kellene használnod, még akkor is, amikor azt gondolod, hogy nincsen rá szükség, mivel omoly problémákat tudnak okozni a bőrödnek a káros sugarak, amik még felhős időben és perzselik a bőrödet.

Dühösen, aggodalmasan, stresszesen élni

Ahhoz, hogy mentálisan is egészséges életet tudj élni, meg kell tanulnod uralkodni az érzelmeiden. De ez nem könnyű munka egyedül, ezért ne ijedj meg attól, hogy egy profi tanácsát kérd ki, ha szükségesnek érzed.

Kihagyni a reggelit

A reggeli elhagyása súlyproblémákhoz vezethet, de a vércukor- és energiaszintedet is megbolygatja, ami nagyobb gondot is okozhat. Egy kihagyott étkezés az egész napod elronthatja.

(Forrás: buzzfeed.com)