Jump to content

17 furcsa világnap - 1. rész

2017. 07. 25. 13:56

Ha különös, vicces vagy meglepő dolgokat akarsz megünnepelni, akkor már mutatjuk is a listát!

 A csók világnapja, január 22-én

Nem hivatalos világnap, mivel a hivatalos időpont július hatodika. Miért talál ki valaki ilyen eszementnek tűnő jeles napot? Azért, hogy felhívja a figyelmet arra, milyen fontos puszit adni a szeretteinknek és megcsókolni a szerelmünket…

Fordított nap

Ezen a napon, január 25-én mindent fordítva kell tenni és mondani, mint ahogyan valójában gondoljuk.

A kutyakeksz világnapja

Február 23-án, James Spratt 19. századi amerikai gyáros emlékére, aki az első kutyakekszet megalkotta.

Az udvarlás és bókolás világnapja – március elseje

Egy holland férfi indította hódító útjára ezt az ünnepet. Ő egyébként a bókolás szakértője, könyvet is kiadott már erről.

Párnacsata nap

Na, fogadni mernénk, hogy sokaknak rögtön valamilyen koleszos, nyári táboros jelenet ugrik be elsőre, ahogyan lassított felvételen húsz éves, lenge öltözékű lányok dobálják egymáshoz a párnáikat. Pedig nem. Ezt a világnapot komolyan megrendezik.

Tavaly például április 2-án 15 órakor a Hősök terére szerveztek Párnacsata napot, amelynek a következők voltak a játékszabályai: 1. Puha párnát hozz! 2. Csak párnás embert üss! 3. A csata addig tart, ameddig tart. +1. A fotósokra vigyázz!

Radírnap

Április 15-én ünnepeljük az emberiség egyik legpraktikusabb találmányát, a radírokat. Amelyeknek egyébként az egyre erőteljesebben digitalizálódó világban persze kevesebb hasznát vesszük, mint tíz vagy húsz évvel ezelőtt.

Aki emlékszik még, milyen nagy szám volt a szagos radír és a különleges, külföldről hozott radír annak idején az általános iskolában, vagy aki ma is gyakrna használja munkája során, az talán átérzi ennek a világnapnak a jelentőségét.

Különböző színű cipők világnapja

Május 3-án, ha teheted, te is húzz teljesen más színű cipőket a lábadra.

Azért, hogy érezd, milyen másoktól különbözni, milyen kilépni a komfortzónádból, és milyen egy nap, amit úgy töltesz el, hogy nem akarsz másoknak megfelelni.

Szürke-nap

Divatkörökből terjedt el ez az ünnep, amelyen bárki megmutathatja, hogy a jelentéktelennek tartott szín különféle árnyalataival hogyan lehet játszani, és mi mindent lehet kihozni a szürkéből. Május 25-én tehát a szürke a kötelező viselet, még a kiegészítőknek is szürkének kell lenniük.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)