Jump to content

10 dolog, amit az angol királynő elmondhat magáról

2017. 06. 29. 14:05

Vannak dolgok, amiket minden halandó ember megtehet és vannak olyanok, melyeket csak az angol királynő. Van ez így, törődjunk bele, de mik is ezek a dolgok?

1. Nem köteles adót fizetni. Ennek ellenére, jelképesen mégis megteszi ezt 1992 óta, mert olyan jó fej.

2. Míg egy átlagos halandónak egy születésnapja van, az angol királynőnek ebből kettő is jutott. Az igazi születésnapja április 21-én van, de van egy hivatalos is, ami június egyik szombatja szokott lenni, hogy uralkodóhoz méltó nyári ünnepségben lehessen része.

3. Elhagyhatja az országot, és külföldre utazhat az útlevele nélkül. Ilyet még a királyi család többi tagja sem tehet.

4. Vezethet autót jogosítvány nélkül is. A királynőnek nincs szüksége jogsira, mivel minden ilyen dokumentumot az ő nevében állítanak ki, így nincs szüksége rá, hogy saját magát is meglepje vele. Nemcsak jogsira nincs szüksége, de a kocsijának rendszáma se kell, hogy legyen.

5. Hatalmában áll leváltani az egész ausztrál kormányt.

6. Saját költője van, aki jelenleg Carol Ann Duffy.

7. Saját egyháza is van, Church of England névvel.

8. A Temze folyón lévő összes hattyú II. Erzsébet királynő tulajdona. Valamint Nagy-Britannia felségterületén lévő vizekben úszkáló összes delfin szintén a királynőé.

9. Van egy saját bank automatája is a Buckingham-palota pincéjében. 

10. A királynőt lehetetlen letartóztatni, ugyanis nem indulhat ellene büntető eljárás. Immunitást élvez. SŐT, arra sem lehet kényszeríteni, hogy bizonyítékot szolgáltasson be a bíróságon, ugyanis minden ilyen eljárás a mindenkori uralkodó nevében zajlik.

(Forrás: ilyennincs.com)