Jump to content

4 mód, amivel megőrizheted egészséged

2017. 06. 28. 14:14

Mindenki életében vannak olyan időszakok, amikor nincs kedve edzeni. Nos ilyenkor is képesek lehetünk megőrizni egészségünket, ha  akövetkező négy dolgot betartjuk.

1. Aludjunk eleget

A legtöbb felnőtt ember használ ébresztőórát, de mi a helyzet a lefekvés idejével? Ha eleget alszunk, az már fél egészség – egy „lefekvő” figyelmeztetés beállításával pedig tehetünk róla, hogy időben álomra hajtsuk a fejünket.

2. Igyunk sok vizet

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos a hidratáltság az egészségünk, na meg a súlyunk megőrzéséhez. Ha nem tudod rászoktatni magad, próbálkozz trükkökkel: tarts magad mellett egy üveg vizet, vagy szürcsöld szívószállal!
Esetleg vannak nagyon hasznos kis appok, melyek bizonyos időkzönként figyelmeztetnek rá, hogy bizony inni kéne.

3. Sétáljunk

Amikor csak tehetjük, tegyük le a kocsit, vagy szálljunk le a tömegközlekedésről, és sétáljunk! A testünk és a közérzetünk is meghálálja. Ha csak pár megállót mennél, menyj gyalog, ne szenvedj a buszon.

4. Meditáljunk

Még a legprofibb jógik is bevallják, hogy nem gyakorolnak mindennap – a meditáció azonban nem maradhat el. Tíz perc csendes befelé figyelés, pár légzőgyakorlat segíthet nem csak az ép lélek, az ép test megőrzésében is.

(Forrás: popsugar.com)