Jump to content

10 étel, amiből nyugodtan ehetsz fogyókúra mellett is - 1.rész

2017. 06. 12. 20:34

Ha azt hiszed, hogy fogyókúra mellett le kell mondanod a popcornról vagy a gyümölcsökről, akkor van egy remek hírünk a számodra. Ez ugyanis nem igaz. Csak meg kell válogatni mit és menynit eszünk.

Popcorn

Ha vaj nélkül pattogtatsz kukoricát (egy kevés sóval), gond nélkül ehetsz belőle, amennyi jólesik. Egy adag ugyanis csupán 31 kalóriát tartalmaz. Persze ne a bolti, előre csomagolt kukoricára gondolj, hanem arra, amit te magad kis hő fölött pattogtatsz ki.

Zeller

A zellerszár 95 százaléka vízből áll. Segít a súlyvesztésben és a méregtelenítésben, vízhajtó hatása miatt.

Narancs, grapefruit, mandarin

Ha fogyni szeretnél, nem érdemes nagy mennyiségű gyümölcsöt fogyasztanod, a citrusfélék azonban kivételnek számítanak. Nagy mennyiségű rostot, flavonoidot és C vitamint tartalmaznak. Eltelítenek, segítik az emésztésed, és jót tesz a bőrödnek, májadnak és az általános egészségednek.

Görög-, és sárgadinnye

Egy szelet 60-70 kalóriát tartalmaz, amely nem csoda, hiszem a dinnye tele van vízzel. Ezért vízhajtó hatású, segít megszabadítani a szervezetedet a felesleges víztől.

Padlizsán

Egy adag grillezett vagy sütőben sült padlizsán csupán 24 kalóriát tartalmaz, ráadásul tele van vitaminnal és emésztést segítő rostokkal!

(Forrás: napjaink.org)