Jump to content

10 dolog, amit csak kevesen tudnak megcsinálni a testükkel - 1.rész

2017. 06. 11. 18:52

Akadnak olyan mozdulatok és mozdulatsorozatok, melyek látszólag ugyan pofonegyszerűnek tűnnek, a legtöbb ember azonban mégsem képes őket elvégezni a testével. Bár sok gyakorlással ezek többsége is megtanulható, de nem mind.

Csőformázás nyelvvel

Tudósok bebizonyították, hogy többé-kevésbé genetikai oka van annak, hogy valaki képes-e cső alakzatot formálni a nyelvével, avagy sem. Azt is kiderítették, hogy akik képes erre a ,,mutatványra", azok egyúttal nagy valószínűséggel fütyülni (vagy más hasonló hangot hallatni) is képesek a nyelvükkel, ilyen, ,,feltekert" állapotban.

Fülmozgatás

Az ember füleit mozgató izmok működéséért felelős agyi terület jóval kisebb, mint az állítoké. Az emberek többségénél ez a terület pedig olyan elenyésző méretű, hogy egyáltalán nem is képesek mozgatni a füleiket, míg másoknál van annyira kifejlett, hogy ki jobban - ki kevésbé, de mozgatni tudja őket.

Orrmegnyalás

Bár az állatoknak ez is könnyen megy, nálunk embereknél ez a jelenség is teljesen emberfüggő, mely leggyakrabban testi adottság kérdése. Ha elég hosszú és mozgékony a nyelvünk, akkor elméletiekben nincs semmi akadálya, hogy megnyaljuk vele az orrunkat vagy az állunkat, de nehézségét az is mutatja, hogy az embereknek csupán kevesebb, mint 10%-a képes erre.

Egyik szemöldök felhúzása

Nem tűnik nagy kunsztnak, az emberek többsége azonban (kellő gyakorlás nélkül) mégsem képes felhúzni kizárólag az egyik szemöldökét. Megfelelő gyakorlással azonban ez a mozdulat egészen szépen tökélyre fejleszthető.

Megnyalni a könyökünk

Az emberek 99%-a egyáltalán nem képes erre a mutatványra, a maradék pedig olyannyira büszke testére, hogy átlagosan minden nap 5 ember próbál meg bekerülni ezzel a trükkel a Guiness Rekordok könyvébe.

(Forrás: liked.hu)