Jump to content

25 dolog, amit mindenkinek tudnia kell Magyarországról - 1.rész

2017. 05. 27. 11:39

Legalábbis a külföldiek szerint. Ti mit szóltok a listához?

Izgalmas lista jelent meg hazánkról egy brit híroldalon.

A The Telegraph utazási rovata még március tizenötödike, a magyar forradalom és szabadságharc apropóján gyűjtött össze egy sor érdekességet, ami miatt szerintük érdemes Magyarországra utazni.

Kíváncsiak vagyunk arra, hogy nektek mi a véleményetek az összeállításról. Örülnénk neki, ha a cikk alatt kommentben írnátok meg, hogy szerintetek mi mindennek kellene szerepelnie egy ilyen listán!

1. Magyarországon található Közép-Európa legnagyobb tava, a 600 négyzetkilométeres Balaton, melyet mérete miatt a magyar tengernek is neveznek. A Telegraph azt írja, hogy a közelben található a Hévízi tó is, amely gyógyhatású, például a reumatikus megbetegedésekre is kiváló.

2. Rengeteg természetese gyógyvíz található itt, mintegy 450 fürdőbe lehet ellátogatni. Már a rómaiak is felfedezték a vizek remek hatását, amely többek között - szerintük - a másnaposságra is kiváló.

3. A magyarok nevéhez számos találmány fűződik. Ilyen például Rubik Ernő Bűvös kockája, a gyulai születésű Bródy Imre kriptongázas villanylámpája, vagy Bíró László József golyóstolla.

4. A mai napig 13 magyar kapott Nobel-díjat. Az egy főre eső Nobel-díjasok számával megelőzi például Spanyolországot, Kanadát, vagy Ausztráliát.

5. Budapesten a Városligetben áll az Anonymus-szobor, amelyről az a hiedelem járja, hogy aki megérinti a tollát, az jól fog írni. A jelek szerint sokan szeretnének írók lenni.

6. A magyar tokaji borvidék az első hivatalos borvidék. Még a 18. században III. Károly nyilvánította azzá a vidéket.

7. Magyarországi származású a híres szabadulóművész Harry Houdini is, aki Weisz Erik néven született Budapesten 1874-ben.

8. A pálinka kis mennyiségben gyógyszer, nagy mennyiségben orvosság. Idézi a lap a magyar mondást, hiszen a nagymamák is ezt használták a fejfájástól a stresszig mindenre.

9. Magyarországon az 1848-as szabadságharc utáni kivégzések óta nem illik sörrel koccintatni. A szokás még ma is él. Viszont fontos, hogy a másik szemébe nézzenek, mikor egymás egészségére kívánják az italt.

10. A vízilabda a magyarok nemzeti sportja.

(Forrás: telegraph.co.uk)