Jump to content

15 borzalmas rejtély, amire a mai napig nincs megnyugtató válasz - 1.rész

2017. 05. 23. 15:16

Öngyulladás, az ausztrál UFO, a Bajkál-tó titka. Te mit gondolsz ezekről a különös esetekről?

Sárkánybarlang

Turisták egy csoportja indult el (ha hihetünk a netes forrásoknak, akkor a 2000-es évek elején) az Arkansas állambeli Boone megyében található barlang felfedezésére. Leengedtek egy kötelet a barlangba. Amint a leengedett kötél, leért a barlang aljára, belülről hatalmas üvöltés hallatszott. Olyan volt, mintha egy szörnyeteget zavartak volna fel álmából. Sajnos a tudósok nem tudták tanulmányozni az esetet, mert a barlang pontos helye nem ismert. Ki tudja, talán egy máig ismeretlen faj volt lent. Vagy egy sárkány?

Körök a mélyben

A kép Észak-Karolina és Florida partjainál készült, de szinte teljesen megegyezik azzal, ami Szaúd-Arábiánál fotóztak. A tudósok által elfogadott megállapítás szerint a furcsa kör alakú építmények ősi temetkezési helyek lehettek, időszámításunk előtt 8000-ben. A régészek a mai napig nem találtak magyarázatot arra, hogyan használták ezeket.

Az amerikai elnökök vészjósló álmai

A tudósok máig nem találtak magyarázatot a prekogníció vagy megérzés jelenségére. Adott esetben az emberek képesek előre látni a jövő eseményeit. Abraham Lincoln, az Amerikai Egyesült Államok első republikánus elnöke meggyilkolása előtt néhány nappal furcsa álmot látott: álmában halott volt. Hogyan lehetséges ez? Lincolnon kívül John Garfield és William McKinley is hasonló álmot látott nem sokkal halála előtt. Lincolnhoz hasonlóan mindketten merénylet áldozatai lettek...

Mit rejt Balti-tenger mélye? 

2012-ben találták ezt a korong alakú képződményt a Balti-tengerben. Rengeteg kérdés felvetődött az eset kapcsán, de a legtöbbre nincs ésszerű válasz. A kutatók szerint ez csupán egy kőképződmény, de arra nincs magyarázat, hogy miért ilyen formájú és miért nem borítja iszap vagy hordalék, ha már sok éve a tenger fenekén fekszik.

A Hatley kastély kísértete 

Ez a régi kastély Kanada nyugati partvidékén, a Vancouver-szigeten található. Építése a skót szénbáró, Robert Dunsmuir nevéhez köthető. Manapság egyetemi épületként üzemel. Széles körben elterjedt hiedelem szerint a kastélyt szellemek lakják és sok esetben számoltak már be egy a kastély ablakaiban feltűnő fehér alakról. Az épület gyönyörű, de a közelébe merészkednétek, ha leszáll az éj?

A Bajkál-tó titka 

A Nemzetközi Űrállomáson tartózkodó asztronauták furcsa jelenségre lettek figyelmesek a Bajkál-tó felszínén. Ez a tó Szibéria déli részén, Oroszország területén található és a világ legidősebb, legnagyobb és legmélyebb tavaként tartják számon. 2009 áprilisában egy furcsa kör alakú képződmény jelent meg a tó déli sarkában. A logikus magyarázat szerint csupán az áramlatok mozgása okozta a jelenséget, de még soha nem észleltek áramlatokat a tónak ebben a részében.

A DNS rejtélye

Az ausztrál DNS-kutatóközpont tudósai nemrég olyan felfedezést tettek, amely alapjaiban rengette meg a tudományos világot. Megközelítőleg 4500 évvel ezelőtt valami drasztikus esemény történhetett, mert a különböző korú európai csontvázakból kinyert DNS-szerkezetében drámai változást észleltek. Mi okozhatta ezt az elváltozást? A szakemberek nem tudják a választ a jelenségre.

(Forrás: tizeslista.hu)