Jump to content

15 budapesti koktélbár, amit érdemes meglátogatni - 2.rész

2017. 03. 16. 11:31

Előző részünkben már bemutattunk olyan bárokat, ahol igazán különleges olykor pedig merész italokat kóstolhattok. Most pedig jöjjön a folytatás, ha ti is egy kis folytatásra vágytok.

Pharma – a merész

Los Péterék "italműhelye", vagy vegyszerészete üde színfolt a bulizókkal tömött VII. kerületi Kazinczy utca helyei között. Az egyszerre egészen kevés embert befogadó Pharma is a megszokott úton halad egyre magasabb minőség felé. Pető Lajos bartenderrel olyan lehetetlen és mégis klasszul működő italokat kreálnak, hogy nem győztük kapkodni a fejünket, hogyan válik egy-egy koktél egész gurmé fogássá. Csúcs az a szenvedély és kísérletezési vágy, amivel a Pharmában találkozunk. Előfordul, hogy egy-egy csipeten, vagy cseppen múlik minden, de addig csinálják, míg az ideális harmónia alakul ki a koktélnál. Ittunk már náluk füstölt húsos ízvilágú mixtúrát, de legutóbb egy New York sajttortát alkottak meg iható formában. Egy aranyárban mért 100%-os pisztáciapaszta segítségével készített kreációt is volt szerencsénk megkóstolni, melyhez parmezáncsipsz érkezett pisztáciával és rózsaborssal. Mostanában tiki stílusú koktélokkal is készülnek, a számtalan karibi rumjuknak köszönhetően. 

Árak: 1800 forinttól
Tipp: kérdezd őket, és meséld el, mire van szükséged az adott pillanatban

Spíler Shanghai – a buja

A Spíler Shanghai secret bárjának tényleg buja a hangulata. Biztosan van olyan randiguru, aki heti "áldozataival" folyton ide jár, mert a pirosas fények, a bennfentes-érzés, a külvilágból való kiszakadás és persze a finom és mégis bódító koktélok meghozzák a hatásukat. Kocsis Tamás igazi varázsló, tudja ezt a szakma is, legutóbb például egy híres rum versenyén brillírozott Ganbatte névre keresztelt italával, melybe a rum mellé Unicum szilva és vörös grapefruit juice is kerül. Három kategóriájú koktélt találunk az itallapon és a klasszikusabbak is jól megférnek az újhullámos kreációk mellett. A Geisha Sake 4 személyre kalibrált shotot jelent, a Pornstar Martini pedig a Shanghai védjegyévé vált már. 

Árak: 1370 forinttól (+12% szervizdíj)
Tipp: Ganbatte, Pornstar Martini

Tuk Tuk Bar – az intim

A Casati Hotel bárjaként és önálló entitásként is beszélhetünk a TukTuk Barról, mely apró mivoltának, enteriőrjének, színeinek és mesteri kiszolgálásának köszönhetően kapta tőlünk az intim jelzőt. Ez az a hely, ahová akár az első randi is feszengés nélkül mehet, atmoszférája megkapó és a srácok mindent megtesznek azért, hogy – amellett, hogy titkon edukálnak is – kellemesen teljen az este. Pólyik Gergő, Polgár Viktor és Jenei Dávid bárkinek szívesen segítenek, akik nem igazodnának el az itallapon. Bár az egyik legjópofább, amit eddig láttunk, hiszen kis sztorik is járnak a koktélok leírásához. Ezek a gegek azok, melyek szerethetővé teszik a Tuk Tuk-ot: a The Jolly Melon mellé ajándékba kapunk egy külön ehhez az italhoz megrajzolt Joker kártyát, a Plumtastic teáscsészében érkezik, a következő kreáció tetején pedig múltidéző Pez cukorka figyel. Ha megéheztünk, húsos és sonkás tálakra is számíthatunk náluk. A TukTuk Martinit a hely kalitkájára hangolták, gin és amaretto dobják meg a kókuszos ízvilágot, Persze náluk is dönthetünk úgy, hogy az itallapon szereplők helyett a bartender választására bízzuk magunkat.

Árak: 1400 forinttól
Tipp: The Jolly Melon, Plumtastic, Tuk Tuk Martini

KIOSK – a kozmopolita

Boldog Attila és Berta István barmanager vezetésével üzemel a KIOSK bárja, ami a hatalmas Március 15. téri Piarista Gimnázium egykori tornatermének körülbelül a közepén helyezkedik el, egy fa "árnyékában". Pörgős náluk az élet, hiszen az esti órákban a vacsora mellé, vagy után szívesen koktéloznak a vendégek. A ház kedvencei, karibi vonal, magyar alapanyagokra építő, klasszikus, és frissítő verziók mellett a gasztró vonal is helyet kap. Ilyen például a fűszeres zellercsipsszel, friss minirépával szervírozott Carotta, melyet a répapárlat és St. Germain bodzalikőr tesz izgalmassá, természetesen a kinézetén kívül. A Ball Fashioned koktél szintén interaktív sztori: egy jéggömbben érkezik a mixtúra, melyet kis fémkalapáccsal kell széttörni – vagy inkább a gömbhöz hozzáérinteni. 

Árak: 1450 forinttól
Tipp: Carotta, Sauvignon Spritz, Margarita Reloaded

Urban Tiger – a trópusi

2017-es összeállításunk egyik nagy kedvencévé vált az Urban Tiger, ahol annyira egzotikus koktélokat ittunk, mintha egy thai tengerparti topkategóriás bárban tettük volna. Az ázsiai fúziós konyhával operáló étterem és bár hangulata is egyedülálló: fókuszban áll a pult, ahol megannyi varázslat történik, köszönhetően Pap Márkéknak, akik elképesztően erős itallapot tettek össze. Karakteresek, összetéveszthetetlenek a koktélok, s a külcsín sem utolsó. Jó elgondolás, hogy a koktélok passzoljanak az ételek világához, s ez náluk kiválóan működik. A Ronin 2.0 tequilára és száraz vermouth-ra építkezik tonkabab-maracuja-chili-tojásfehérje négyessel – parádés. Ahogy Miss Khalifa a mezcal-sherry-kókusz-kaffir lime-yuzu juice ünnepe. Fel lehetne gyakorlatilag sorolni a 14 italt mind, hiszen tényleg nagyon különlegesek.

Árak: 2150 forinttól
Tipp: Miss Khalifa, Monkey Cock, Ronin 2.0

 

(Forrás: tizeslista.hu)