Jump to content

A boldog és boldogtalan párkapcsolatok 7 különbsége - 2. rész

2016. 07. 28. 09:29

Megdöbbentő, hányan nem mernek kilépni egy rosszul működő párkapcsolatól. Pedig a jelek gyakran egyértelműbbek, mint azt gondolnánk.

Elfogadás

Elfogadjátok egymást annak, akik valójában vagytok? És elfogadjátok egymás hibáit is, anélkül, hogy a felhasználnátok a másik ellen? Egy boldog párkapcsolat elfogadó, nem pedig elítélő!

Esetleg minden lépésében a másik hibáját próbáljátok feltárni és ezt gyakran fel is rójátok egymásnak? Egyfolytában a másik fél gyengeségeit keresitek? Ezek bizony nem egy boldog párkapcsolatra jellemzőek!

Maximális tisztelet

Egy remekül működő párkapcsolatban a felek maximálisan tisztelik és elfogadják egymást.

Egy egyenlőtlen párkapcsolatban valamelyik fél mindig a másik feje fölé szeretne nőni, és mindenáron megszabni a másiknak azt, hogy mikor, hol és mit csináljon.

Támogatás

Minden boldog párkapcsolatban a felek kölcsönösen segítik egymást a másik céljának elérésében és adott esetben képesek a másik félért különböző áldozatokat is hozni.

Ezekkel szemben minden egészségtelen párkapcsolatban előfordult már az, hogy a felek inkább gátolják egymást, mintsem segítsék. Gyakoriak a gúnyos megjegyzések is, amik gyakorta veszekedésekhez vezetnek.

Őszinteség

Egy jól működő párkapcsolatban nincsenek tabuk, minden ellentétes gondolatot és érzelmet azonnal meg tudnak beszélni a felek. Az őszinteség azt is jelenti egy boldog párkapcsolatban, hogy a másik féllel úgy lehet nyíltan beszélgetni, hogy nem sértődik meg, hiszen minden érzéssel és tettel tisztában van.

Minden boldogtalan párkapcsolat titokzatos, mindkét fél a saját feje után megy. Ez a viselkedés egyre távolabb tolja a feleket egymástól, aminek először csak a másik utáni kényszeres kutatás, később pedig szakítás lesz a vége.