Jump to content

10 dolog, ami megkönnyíti egy kezdő anya mindennapjait - 2. rész

2016. 07. 26. 14:43

Amikor az édes várakozásból egyszer csak kőkemény valóság lesz, azaz megszületik a gyermeked, a férjed 1 hét otthonlét után munkába indulva becsukja maga mögött az ajtót és te ott állsz kezedben egy kis emberrel, aki rád van utalva, nnna az izgalmas. Oldd meg a hétköznapokat, több-kevesebb sikerrel! Mutatjuk, hogyan!

6. Annyi flakon víz, ahány szobátok van. Mindenhová tegyél vizet, mert amikor a kezedben (kendődben) a babával járkálsz, dúdolsz, suttogsz és sussogsz, akkor sok vízre lesz szükséged. És néha úgy fogod érezni, hogy kilométerekre van a konyha. Az sem baj, ha falatokat rejtesz el magadnak itt-ott (ropi, kisperec, kétszersült, csoki), mert sosem tudhatod, hol fogsz lerogyni magadon a babával, és ha egyszer elalszik, akkor úgysem mozdulsz a következő ébredésig… (a szuper felkészültek zsebkendőt is rejtenek mindenhová és zsebükben a mobiljukkal járnak, mindig feltöltött állapotban persze).

7. Bölcső. Ha egyetlen dolog lehet, amire tényleg költötök, az legyen egy nagyon jó bölcső. Amiben nem csak ringatni lehet, hanem kereke is van, netán rezgővel is ellátott. Imádni fogod, hogy még a konyhába is magaddal húzhatod az árnyékokat néző gyereked.

8. Zsebnotesz. Az első napokban semmit nem tudsz megjegyezni. Felteszed a gyereket a mérlegre és mire felöltözteted, nem emlékszel a súlyára. Mindent írj fel AZONNAL. Vagy folyton legyen nálad az okostelefonod és felhőben vezesd a jegyzeteid.

9. Egy tényleg jó kézkrém. Ha fejned kell, azért, ha tápszerezned, azért, ha cseppeket beadnod, azért. Mindig mosogatni fogsz. Óránként. És kezet mosni. Hatvanszor. Nyolcvanszor. Ezt az igénybevételt csak egy nagyon jó kézkrémmel lehet bírni, így is fel kell készülnöd a bőrszárazságra.

10. Egy nagymama. Vagy kettő. Lehet, hogy eddig nem voltál puszipajtás az anyósoddal vagy voltak súrlódásaid az anyukáddal, de most szükséged van rájuk. Arra az öt percre, amíg kiteregeted a ruhát (egy ütemben, nem negyvennyolcszor félbehagyva). Arra a két percre, amíg EGYEDÜL kimész a teraszra, hogy összeszedd magad. Arra a fél órára, amíg muszáj aludnod, de nem akarod magára hagyni a szintén alvó gyerekedet. Vagy ha nincs nagymama, akkor előre beszéld meg valamelyik barátnőddel, a szomszéd nénivel vagy a tesóddal, hogy hetente legalább kétszer jön, szirénázó felmentő seregként.