Jump to content

7 nagyszerű dolog, ami javítja a párkapcsolatot - 1. rész

2016. 06. 19. 09:14

A tartós párkapcsolatban élők, de akár azok is, akik nem túl régen találták meg egymást, megengedik azt a „luxust”, hogy egy idő után nem dolgoznak a párkapcsolatukért. A kezdeti lendület, a „figyelek rád” hozzáállás átkapcsol egy automata, leépítő üzemmódba. Adunk pár tippet, hogy ez ne így legyen.

Kommunikáció

Nem csak az őszinte, kedves, segítőkész kommunikációval tudjuk formálni, javítani a párkapcsolatot, hanem adott esetben használhatjuk a testbeszédet is a helyzet oldására.
Azok a párok, akik nem beszélnek, csak a praktikus dolgokról (gyerekek, háztartás), akik nem hagyják, hogy elmondhassa a másik az érzéseit (mert félnek a reakciójuktól), azok éppen akkor nem működtetik a párkapcsolatukat.

Szabadság

Nem csak a saját szabadságunk megélése tesz jót a kapcsolatban, hanem az is, amikor ez kölcsönös. Amikor ugyanúgy megengedem a társamnak, hogy önmaga legyen. Ha leveszem a társamról a kontrollt, akkor pont olyan távolságra tud kerülni tőlem, ami érdekessé, kívánatossá teszi őt a számomra.

Célok megléte

A párkapcsolatban üdvös, ha jelen van a két fél saját egyéni célja (pl.: ismeretek bővítése, bizonyos viselkedések átformálása, utazás, karrier, szerepek közötti összhang) és a közös cél is (pl.: utazás, gyermeknevelés, gazdasági fejlődés, szülők támogatása, párkapcsolat fejlesztése)

Rugalmasság

Nincs bebiztosított párkapcsolat, mint ahogyan nincs garancia az életben jóformán semmire. Minden pillanat hozhat váratlan fordulatokat, de ha csak az eddig megszokott dolgokhoz ragaszkodunk, és csak azt fogadjuk el, amit mi már jól ismerünk, akkor az árt a kapcsolatnak.