Jump to content

5 népszerű méhtánclépés

2016. 05. 08. 10:00

Azt mindenki tudja, hogy a méhek szeretnek táncolni, na de tudjátok-e melyik tánc mit is jelent?

  1. Erotikus tánc (borbélytánc): Ha méhecskénket ellepte már az út pora és szabadulna a lerakódott szennyeződésektől heves potrohrázásba kezd egyhelyben. Majd kéjesen simogatja testét a lábával és várja az önként jelentkezőt, aki nyelvvel és lábbal megtisztogatja…
  2. Kóló (körtánc): Ha 100 m-nél közelebbi méhlegelőt talál egy méh, akkor kis köríven jobbra-balra mozog. Páran utánozni kezdik, így a végeredmény leginkább a szerb néptánchoz lesz hasonló.
  3. Tangó (riszálótánc): Ha 100 m-nél távolabbi a méhlegelő, akkor indulhat 8-as köríven a tangó. Minél messzebb található, annál lassabb az egyenes szakasz és kevesebb a fordulás, ellenben a riszálás gyorsul. Igazán szenvedélyes.
  4. Demokratikus kémtánc (rajzótánc): Ha a család költözésre kényszerül kémeket küld ki, akik felderítik a legalkalmasabb helyeket a környéken. Mindenki a saját táncát járja eleinte, de végül egységesen megszavazzák (eltáncolják) az új otthonuk helyét és már bútorozhatnak is.
  5. Esőtánc (vízgyűjtő tánc): Kör- és riszálótánc lépéseket vegyítenek ilyenkor a méhek, miközben szájból szájba adják át a vizet egymásnak.

(Forrás: Örösi Pál Zoltán: Méhek között c. könyv)

(Fotó: http://www.timtim.com)