Jump to content

Az ország 10 legjobb padja

2018. 02. 02. 09:01

Ilyenkor ősszel még jobb csak úgy ülni valahol és nézni a természetet. Ezerszínű levelek, egy pohár bor, társasággal, vagy egyedül…A következő padokon mi nagyon, de nagyon szeretünk elidőzni. Hétvégén csoda idő lesz, csak szólunk.

1. Balatonvilágos és Balatonakarattya – A Balaton keleti medencéjének egyik legjobb kilátóhelye a balatonvilágosi Magaspart és az akarattyai padok mindegyike. Hogy miért? Mert a Balaton majdhogynem tengernek tűnik innen, és a naplementét is teljes pompájában élvezhetjük, ahogy végigsüti a tavat.

2. A 2HA szőlőbirtok teraszán található ez a pad, igaz, ezt nem lehet akármikor meglátogatni, hanem csak akkor, ha az ember bejelentkezik Török Csabához borkóstolóra. A Szent György hegy oldalából különleges kilátás nyílik a Balatonra és Szigligetre, meg persze a szőlőföldekre.

3. Tokajban, a Sárga Borház feletti kápolna kis dombján még piknikezhetünk is a kis asztalon, miközben lábunk alatt Tokaj szőlőmezői.

4. Ugye jártatok már a Budai Váralagút felett? A korábban elhanyagolt területet, ahová sokan a kilátás miatt jártak fel sörözni-borozni, az utóbbi időben felújították. Így már nincs meg a “lábunkat a város fölé lógatjuk” életérzés, de vannak például szuper padok, ahová le lehet ülni. Végre.

5. Csopakon a Petőfi utcában, a Jásdi Pincészet felett, a Homola Pincészet alatt van az egyik kedvenc padunk. A mellette lévő oszlopon híres borvidékek távolságait tüntették fel, így a Balaton bámulása mellett álmodozhatunk is, merre indulnánk…

6. Leányfalun a Duna partján vezető bicikliút mellett sok-sok lejárat van a folyó felé az ártéren keresztül: itt találtunk több olyan padot, ahol órákat lehet beszélgetni, vagy épp gondolkodni.

7. Nem csak a Dunakanyar kilátása miatt érdemes elzarándokolni Dobogókőre a Nagykilátóhoz, hanem azért is, mert nagyon feelinges a kicsit hűvösebb időben egy jó túra után betérni a menedékházba egy forró teára, forralt borra. A Rám-szakadéknál már voltatok?

8. A szentendrei sétány minden padját szeretjük, és kész.

9. A helyszín Regéc, a Zempléni tájvédelmi körzet közepe. A közelben sehol egy nagyváros, ami elláthatná munkával, pénzzel az itt élőket, és mégis: az egész falu ilyen takaros, mint ez a pár négyzetméter.

10. Naplementenéző pad, Tarjányi pince. A pince emlematikus jelképe, szemben a gyönyörű szőlőhegyekkel, Eger városával, a kezedben pedig egy pohár borral.

(Forrás: tarjanyipince.hu)